Route ZW-Wandelcruise-Ontdek Noord-Dalmatië te voet

Zaterdag Zadar – Eiland Ugljan
Tussen 11:30 en 13:00 uur inschepen in de haven van Zadar. Als u met uw eigen auto naar Zadar aankomt, kunt u vanaf 10:00 tot 12:00 uur naar de haven en direct naar uw schip rijden. Hier kunt u uw bagage uitladen. Ons serviceteam helpt u om uw bagage aan boord te brengen, die eerst aan dek wordt achtergelaten totdat de hutten klaar zijn om 11.30 uur. Brengt u dan de auto naar de parkeergarage (indien via I.D. Riva Tours gereserveerd) en loopt u dan terug (ongeveer 700 m) naar de haven. Na het inschepen wordt u welkom geheten door onze gids met een welkomstdrankje en is er kennismaking met de bemanning en medereizigers. Na een snack aan boord vertrekken we naar Preko op het eiland Ugljan. We lopen naar het hoogste punt van het eiland, met op de top het fort Sveti Mihovil. Vanaf hier kunt u genieten van een uniek uitzicht op Zadar en het Velebit-massief aan de ene kant en de eilanden Iž en Dugi Otok aan de andere kant. Diner aan boord en overnachting in de haven van Preko.
Wandeltijd ca. 3 uur, stijgingen en afdalingen ca.  250 meter.
Voor later aankomende passagiers kan een transfer geboekt worden naar Preko waar inscheping dan in de avond is.

Zondag Eiland Ugljan – Nationaal park Kornati – Telascica Natuurpark
Na het ontbijt varen we naar Nationaal Park Kornati, een paradijselijk natuurgebied. Ongetwijfeld een hoogtepunt van deze reis! De Ierse Nobelprijswinnaar George Bernard Shaw omschreef het zo: ” Op de laatste dag van zijn schepping, zette God de kroon op zijn werk en schiep vanuit tranen, sterren en lucht de Kornati Eilanden”. De prachtige natuur, ontelbare kleine en grotere eilanden (of zoals de ‘locals’ zeggen ” een eiland voor elke dag van het jaar”) en de mooie zee, maken de Kornati eilanden tot een waar paradijs. Het is de grootste en dichtste eilandenverzameling in de Adriatische Zee met 147 eilanden en riffen en een totale oppervlakte van 69 km2., verspreid over 230 km2. We doorkruisen de Kornati eilanden en varen naar de baai van Tarac op het eiland Kornat. Hier zullen we onze eerste wandeling starten met als doel het hoogste punt van het eiland, Mount Melina op 237 meter hoog. Vanaf hier genieten we van het uitzicht over het eilandenparadijs voordat we weer afdalen naar het kleine kerkje ‘Heilige maagd vanTarac’. Voor de overnachting varen we naar het Telalscica Natuurpark, gelegen in een 8km diepe baai in het zuiden van het eiland Dugi Otok.
Wandeltijd ca. 4 uur, stijgingen en afdalingen 237 m.

Maandag Eiland Dugi Otok – Eiland Zverinac
Uitgangspunt voor de wandeltocht  vandaag is de baai van Mir, in het Telascica Natuurpark. Langzaam wandelen we naar boven vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op het Nationale Park Kornati, Natuurpark Telascica en op een deel van de Zadar archipel. We vervolgen langs een rotsige kust naar het zoutwatermeer ‘Mir’. We wandelen helemaal rondom het meer en keren dan terug naar de boot. We varen naar het eiland Zverinac waar we de nacht zullen doorbrengen.
Wandeltijd ca. 2,5 uur, stijgingen en afdalingen 161 m.

Dinsdag Eiland Zverinac – Eiland Dugi Otok – Starigrad Paklenica
Vanaf Zverinac varen we naar het dichtbijgelegen Bozava op het eiland Dugi Otok. De wandeling neemt ons vandaag vanaf Bozava mee naar de berg Kapelica (135 meter hoogte). Hier is het genieten van het uitzicht op de baai Saharun, de eilanden van Molat en Zverinac en de vuurtoren van Veli Rat. We wandelen verder naar het vissersdorpje Soline en door het dorpje Polje naar Veli Rat waar ons schip ons opwacht. Na het middageten varen we door naar Starigrad-Paklenica. Diner en overnachting in de haven van Starigrad-Paklenica.
Wandeltijd ca. 3 uur, stijgingen en afdalingen tot 134 m.

Woensdag Starigrad Paklenica – Obrovac
Vandaag wandelen we door het Nationale Park Paklenica. Transfer naar ingang van het park. Van hieruit gaan we te voet door de met steile bergwanden omringde canyon Velika Paklenica licht bergopwaarts, over de oude handels route naar de berghut. Na een lunchpauze wandelen we verder, maar eerst bezoeken we nog de Manita Pec grot, rijk aan stalacmieten en stalactieten. We keren terug naar het schip en verlaten Starigrad-Paklenica en varen de rivier Zrmanja op, richting Obrovac. Diner en overnachting aan boord in Obrovac.
Wandeltijd ca. 6 uur, stijgingen en afdalingen tot 560 m.

Donderdag Obrovac – Krupa Canyon – Eiland Vir
Met een bus gaan we van Obrovac naar het dorpje Golubic. Hier begint de wandeltocht door het Karst landschap en de canyon van de glasheldere rivier Krupa. Links en rechts van ons verheffen zich steile rotswanden tot 100 m hoog en we passeren talrijke beekjes en watervallen. Lunch (lunchpakketjes) onderweg. Na de lunch staat er een bus klaar voor een transfer naar het eiland Vir, waar onze boot al in de haven ligt. Diner en overnachting in Vir.
Wandeltijd: 3 uur, stijgingen en afdalingen tot 100 m.

Vrijdag Eiland Vir – Zaton – Zadar
Tijdens het ontbijt varen we naar Zaton waar het dagprogramma start. Door pijnboombossen wandelen we naar het oudchristelijke stadje Nin, eens de verblijfsplaats van Kroatische Bisschoppen en koningen en rijk aan historische opgravingen. Voordat we terugkeren naar Zaton wandelen we verder naar het zandstrand Sabunike en naar een baai met geneeskrachtige modder. Het laatste deel van de boottocht brengt ons van Zaton terug naar Zadar. Bij aankomst in Zadar is er nog een rondleiding onder begeleiding van een gids door de historische binnenstad. Overnachting aan boord in Zadar.
Wandeltijd ca. 4 uur uur, stijgingen en afdalingen tot 50 m.

Zaterdag
Na het ontbijt om ca. 09.00 uur ontscheping.

Beschikbare schepen

Op dit moment zijn er geen routes bekend voor dit schip.