kort en krachtig

De voordelen van een rondreis over zee zijn heel simpel: geen urenlange busritten, niet dagelijks te hoeven wisselen van hotel, geen stress! De perfecte combinatie van avontuur en ontspanning. Ontdek elke dag nieuwe plaatsen, nieuwe bezienswaardigheden, nationale parken en de mooiste baaien en grotten om in te zwemmen of te genieten in de zon…

HOE KOM IK BIJ HET SCHIP WANNEER IK EEN VLIEGREIS GEBOEKT HEB?

Wanneer u uw cruisevakantie boekt in combinatie met een vliegreis en/of transfer dan brengen wij u vanaf de luchthaven direct naar het schip. De inscheping in de havens is tussen 11:30 en 13:00 resp. 13:30 uur. Wanneer uw vlucht later aankomt dan de inscheping is wordt u naar de eerste overnachtingshaven van de het schip gebracht. Het kan zijn dat u bij een fiets- of een wandelcruise de eerste etappe per fiets of te voet mist. Hiervoor is helaas geen restitutie mogelijk. Wanneer u zelf de vlucht boekt  kunt u de transfer van de luchthaven naar het schip en terug ook via ID Riva Tours bijboeken. Vraag onze reserveringsafdeling bij boeking voor informatie en prijzen.

HOE KOM IK BIJ HET SCHIP WANNEER IK EEN BUSREIS GEBOEKT HEB?

Een busreis kan alleen gecombineerd worden met een cruise vanaf Rijeka. Onze bus rijdt eerst naar Opatija en vanaf Opatija stapt u over op een extra transfer naar de haven van Rijeka. Vraag onze reserveringsafdeling bij boeking voor informatie en prijzen.

WAAR KAN IK PARKEREN?

Bij alle havens heeft ID Riva Tours speciale afspraken met parkeerterreinen of garages. U kunt bij uw reservering aangeven of u een parkeerplaats wilt reserveren. De betaling is ter plaatse (€ 40 – € 50, -) in de nationale munteenheid Kuna .

HOEVEEL BAGAGE MAG IK MEENEMEN AAN BOORD?

In principe geldt hier geen beperking voor. De ruimte in de hutten is echter beperkt en er is vaak geen aparte bergruimte aan boord. Raadzaam is geen harde koffers mee te nemen en gemakkelijke kleding mee te nemen aan boord.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ONDERDEK, HOOFDDEK EN BOVENDEK?

Het verschil wordt het beste duidelijk gemaakt via de foto hiernaast. Hutten onderdeks liggen in ieder geval gedeeltelijk boven het water. Bij boeking kunt u een keuze maken tussen hutten onderdek of bovendek. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen het hoofddek en bovendek. Dit kan alleen als preferentie bij boeking worden doorgegeven.

IS ER GOED VENTILATIE AAN BOORD?

In de hutten onderdek zijn ventilatiekanalen. De hutten beschikken over ventilatie openingen of een patrijspoort. In de hutten op het hoofd en/of bovendek is naast de deur vaak ook nog een patrijspoort.

IS EEN CRUISE GESCHIKT VOOR KINDEREN?

Vanzelfsprekend, een cruise is zeker ook voor kinderen een belevenis. Maar gezien de bijzondere omstandigheden aan boord van een motorzeilschip bevelen wij de cruisevakanties toch eerder aan voor schoolgaande kinderen, die in ieder geval goed kunnen zwemmen.

MOET IK AAN BOORD ALTIJD DEEL UITMAKEN VAN DE GROEP?

Nee. Onze motorzeilschepen zijn groot genoeg om altijd een rustig plekje te kunnen vinden.

IS ER EEN REISLEIDER AAN BOORD?

Bij onze fiets- en wandelcruises en de “actief en relax combinatie” is er gedurende de gehele reis een reisleider aan boord. Bij de reguliere cruises is geen reisleider aan boord. De kapitein en zijn bemanning fungeren als vraagbaak. Stadsbezichtigingen en excursies volgens het programma worden door lokale gidsen geleid. Wanneer u een van onze schepen chartert bestaat de mogelijkheid tegen meerprijs een reisbegeleider bij te boeken.

WORDT ER ’S NACHTS GEVAREN?

Nee, onze schepen varen alleen overdag en de nacht wordt aan boord in een haven of baai doorgebracht.

IS DE AIRCONDITIONING ALTIJD IN WERKING?

Nee, de airconditioning is alleen in functie wanneer de scheepsmotor of een aggregaat in bedrijf is of wanneer het schip is aangesloten op een stroomnet aan land. Tijdens een overnachting in een baai of dorp zonder stroomaansluiting is de airconditioning meestal uitgeschakeld. Soms is in de havens de stroomvoorziening te zwak om tegelijkertijd meerdere schepen van stroom te voorzien.

MOET IK ZELF BEDLINNEN EN HANDDOEKEN MEENEMEN?

Het bedlinnen is aanwezig en per persoon zijn er 2 handdoeken aan boord. Deze worden niet verschoon. Raadzaam is wat extra handdoeken mee te nemen zo ook grotere bad- en strandhanddoeken.

IS ER WI-FI AANWEZIG AAN BOORD?

Ja, sinds 2014 is er op al onze schepen Wi-Fi internet aanwezig. Houdt u er wel rekening mee dat op sommige plekken, bijvoorbeeld op open zee minder signaal is dan in de havens.

WAT IS DE MOOISTE ROUTE?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, want elke route heeft zijn eigen charme. U vindt in deze brochure slechts een aantal van onze routes en online vindt u het complete aanbod. U kunt hier bepalen welke route voor u het “mooist” is.

WELKE MAALTIJDEN ZIJN INBEGREPEN BIJ HALFPENSION PLUS

“Halfpension plus” bestaat over het algemeen uit ontbijt en uitgebreide lunch of diner. Op de dag van aankomst krijgt men een snack bij inscheping en een diner, bovendien één “Captains Diner” tijdens de reis.

WAAR BESTAAN DE MAALTIJDEN OVER HET ALGEMEEN UIT?

Het ontbijt bestaat uit koffie, thee, wit brood, boter en jam. Soms zijn er ook vleeswaren, kaas, eieren of yoghurt. De hoofd­maaltijden (lunch en soms het diner) bestaan meestal uit een voorgerecht, bijv. soep, vlees of vis met bijgerecht en een salade en een dessert of fruit. Bijzonderheden bij onze actieve routes m.b.t. maaltijden vindt u op de informatiepagina’s achter in deze brochure.

WAT KOSTEN DE DRANKJES AAN BOORD?

De prijzen van de drankjes liggen over het algemeen onder de prijzen van de hotels en zijn eerder te vergelijken met de prijzen in cafés of bars. Ter oriëntatie is de prijs bijv. ca. € 1,50,- voor 0,5 liter mineraalwater, € 2, – voor frisdrank, € 2,50 voor bier en de prijs van een fles wijn is ca. € 15,-. Eigen drankjes mogen niet aan boord worden meegenomen.

SPREEKT DE BEMANNING AAN BOORD NEDERLANDS?

Nee, de bemanning spreekt over het algemeen Duits of Engels.

IS HET GEZELSCHAP INTERNATIONAAL?

Ja, het gezelschap aan boord is internationaal.

MET WELKE EXTRA KOSTEN MOET IK NOG REKENING HOUDEN?

Bij inscheping moet men een bedrag aan toeristenbelasting en havenbelasting betalen (€ 21,- p.p.). De entree voor verschillende nationale parken volgens de reisbeschrijving, de drankjes aan boord en eventueel

KAN IK MET CREDITCARD AAN BOORD BETALEN?

Nee, er kan niet met creditcard betaald worden. In bijna alle plaatsen kan wel gepind worden.

HOE VERLOOPT EEN DAG AAN BOORD?

Het ontbijt is over het algemeen van 08:00 tot

09:00 uur, aansluitend lichten we het anker. Omstreeks het middaguur gaan we voor anker in een baai en hebben we ruim de tijd om te zwemmen. Om 13:00 uur luidt de kapitein de scheepsbel voor de lunch. Dan varen we verder naar het einddoel van de dag waar we aan het eind van de middag aankomen. De rest van de dag/avond is ter vrije besteding om de stad te bekijken of in een van de restaurants te gaan eten. Dit is uiteraard slechts een voorbeeld.