M/S VILMA – route T5

Wees er snel bij! Voor je het weet is deze cruise uitverkocht!
M/S VILMA – route T5
Vanaf ,- per persoon
 • Vertrek: 15 September 2019
 • Duur: 1 dagen
 • Vervoer: Eigenvervoer
Boek nu

Kenmerken

 • Programma : 8-daagse cruise
 • Verzorging : Halfpension incl Captains Dinner
 • Snack : Snack bij inscheping
 • Reisleiding : Engels- en Duitssprekende reisleiding in de haven
 • Excursie : Busexcursie naar Mostar incl. lunch en een boottocht door de Neretva-Delta

Het schip

Meer dan vijftig jaar geleden begon Srećko Novaković met zijn schip Pravedan vakantiegasten door de Kroatische eilandenwereld te varen. Sinds enkele jaren wordt hij hierbij gesteund door zijn zoon Mario. Mario heeft er lang over nagedacht hoe hij zijn gasten nog meer comfort kon bieden. Omdat het niet simpel is een klein schip als de Pravedan zomaar te vergroten, heeft hij besloten een nieuw schip te bouwen. Hij heeft er voor gekozen een schip te bouwen zonder masten, dus geen motorzeilschip, maar een motorjacht, de MY Vilma. Dat een schip als de Vilma ook zijn voordelen heeft valt niet te ontkennen. Het kan nu ook onder bruggen doorvaren, waar dit voor de motorzeilschepen vaak lastig is, zoals bijvoorbeeld de brug over de rivier Neretva bij Rogotin, die zelfs voor de “slechts” 15 m hoge Pravedan te laag is. Mario kan ook nu ook op onze route T5 door de unieke Neretva delta naar Metković varen, vanwaar het nog maar een klein stukje is tot aan de beroemde stad Mostar. Mario’s dochter Marieta en zijn zoon Antonio bekommeren zich aan boord om de gasten.

Algemene gegevens

Lengte 30 m, gebouwd in 2012. 28 Bedden in 13 hutten met eigen douche/toilet en individueel regelbare airconditioning. Sinds 2017 hebben ook alle hutten een televisie.

De hutten

Onderdek: 2 tweepersoonshutten met tweepersoonsbed, 2 driepersoonshutten met tweepersoonsbed en eenpersoonsbed.

Hoofddek: 5 tweepersoonshutten met tweepersoonsbed.

Bovendek: 4 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden die eventueel samen geschoven kunnen worden tot tweepersoonsbed

Geeft u a.u.b. bij boeking al aan of u de voorkeur heeft voor twee losse bedden of aan elkaar geschoven bedden.

Verder

Zonnedek (200m2) met 15 ligstoelen, tafel met bank of stoelen op het dek voor 16 personen (hoofddek) resp. 12 personen (bovendek). Zwemplatform met douche op het achtersteven, salon met airconditioning voor 28 personen.

De route

Trogir – Eiland Brač- Neretva Delta – Metkovic – Busexcursie Mostar – Pelješac – Eiland Korčula-Eiland Hvar – Eiland Brač – Split – Eiland Šolta – Trogir

 

Zaterdag Trogir – Eiland Brač

Vanaf 12:00  tot 14:00 uur is de inscheping in de haven van Trogir. Wanneer u met de auto reist kunt u vanaf 10.00 uur al bij onze parkeerplaats receptie terecht. U krijgt hier uw parkeerplaats toegewezen, indien gereserveerd en ons Service-Team begeleidt u verder en brengt uw bagage naar de haven. Na de inscheping begroeting door de reisleiding en kennismaking met de bemanning en medepassagiers. Na een kleine snack aan boord verlaten we Trogir en na een eerste zwempauze varen we naar Pučišća op het eiland Brač. Brač staat bekend om de witte kalksteen die hier wordt gedolven – gebouwen over de hele wereld, zoals het Witte Huis in Washington of de Reichstag in Berlijn, werden hieruit gebouwd. Het is niet verrassend dat Pučišća de thuisbasis is van een van de beroemdste Europese steenhouwerscholen. Diner aan boord en overnachting in Pučišća.

Voor gasten die een vlucht geboekt hebben met een latere aankomsttijd en de inscheping hierdoor niet kunnen halen, kan een transfer naar Brač geregeld worden om hier in de late middag of avond aan boord te gaan.


Zondag Eiland Brač – Neretva Delta – Metkovic
We varen naar het zuidoosten en na een zwemstop komen we aan bij de havenstad Ploče, waar we de Adriatische Zee verlaten en de rivier de Neretva opvaren. We varen ongeveer 90 minuten stroomopwaarts naar Metković, het centrum van de Neretva-delta, dat een oppervlakte van 20.000 hectare beslaat.Het hoort ook tot het grootste mandarijnen teeltgebied aan de Adriatische kust, ook wel “Kroatisch Californië” genoemd. Na aankomst in Metković nemen we een minibus naar het nabijgelegen dorp Vid, waar we het archeologisch museum “Narona” bezoeken (entreeprijs € 3,50, ter plaatse te betalen). Daarna worden we verwelkomd met schnaps aan boord van de typische “Lađas” -boten voor het gebied. Hier beginnen we onze boottocht op de Norin-rivier en door de kanalen van de Neretva-delta. In Momići is er gelegenheid om te dineren in het restaurant “Lopoč” voordat we terugkeren naar Metković. Overnachting aan boord in Metković.

 

Maandag Metkovic – Busexcursie Mostar – Pelješac

Na het ontbijt rijden we met de bus naar Mostar, de hoofdstad van Hercegovina, het overwegend Kroatische deel van Bosnië-Herzegovina. Na aankomst is er een lunch en aansluitend een rondleiding  door de oude binnenstad. Het belangrijkste kenmerk van de stad is de “Oude Brug” ofwel “Stari Most”. De brug werd tijdens de burgeroorlog in 1993 vernietigd, maar werd in de jaren 1996-2004 weer helemaal gereconstrueerd. Deze brug en de oude binnenstad werden in 2005 opgenomen in de lijst van UNESCO Werelderfgoederen. Nadat we zijn teruggekeerd bij ons schip gaan we de zee weer op en varen naar het kleine plaatsje Trpanj op het schiereiland Pelješac voor de overnachting.

 

Dinsdag Pelješac – Eiland Korčula

Pelješac is het op een na grootste schiereiland van Kroatië, bekend om de productie van beroemde wijnen als de Postup, Dingač, Pošip en Plavac Mali en vanwege de berg Sveta Ilija (961 m). We varen langs het schiereiland rondom de noord-westelijke punt naar het eiland Korčula. Het eiland werd vroeger vanwege de pijnboombossen ook wel het “Zwarte eiland” genoemd. Na een zwempauze door naar de hoofdstad Korčula dat een van de mooiste binnensteden van Dalmatië heeft en vanwege het vestingachtige uiterlijk wordt het ook wel “Klein-Dubrovnik” genoemd. Overnachting in de geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Marko Polo.

 

Woensdag Eiland Korčula – Eiland Hvar

Van Korčula varen we naar het eiland Hvar, bekend om het aangename, milde klimaat en uitgestrekte lavendelvelden. In een van de baaien ongeveer halverwege de route een zwempauze en aansluitend varen we naar de oudste nederzetting van het eiland – Stari Grad.  Deze plaats was ooit, onder de naam “Pharos” de hoofdstad van het eiland, maar heeft deze rol jaren geleden al verloren aan de stad Hvar. Nog steeds getuigen echter de vele goed bewaard gebleven bezienswaardigheden waaronder het Paleis van Hektorovic van deze rol in het verleden. Overnachting in Stari Grad.

 

Donderdag Eiland Hvar – Eiland Brač – Split

We gaan naar Bol op het eiland Brač. Hier bevindt zich het strand van – “Zlatni Rat” (gouden hoorn), waarvan de vorm voortdurend door de zeestroming, de wind en de golven verandert. In de namiddag varen we door het kanaal “Splitska Vrata” naar Split, de op één na grootste stad van Kroatië en hoofdstad van Dalmatië. De 1700 jaar oude stad ontstond vanuit het paleis van keizer Diocletianus dat onder bescherming van UNESCO staat. Na een rondleiding door de stad staat de rest van de dag ter vrije besteding.

 

Vrijdag  Split – Eiland Šolta – Trogir

Na het ontbijt keren we terug naar de eilandwereld en bezoeken we de eilanden Šolta of Čiovo. In de namiddag gaan we terug naar het beginpunt van onze reis, Trogir, dat vanwege de onder bescherming van UNESCO vallende binnenstad ook wel “Museumstad” genoemd wordt. Tijdens een rondleiding struinen we door de smalle straatjes en bekijken de imposante stadsmuren, vestingtorens en kerken. Laatste nacht in de haven van Trogir.

 

Zaterdag Ontscheping

Na het ontbijt tot uiterlijk 09.00 uur ontscheping.

 

Foto en video

 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5
 • Blue cruise - M/S VILMA – route T5

Prijzen en boeken

Op basis van: