M/S VILMA Actief & Relax – route TC

Wees er snel bij! Voor je het weet is deze cruise uitverkocht!
M/S VILMA Actief & Relax – route TC
Vanaf ,- per persoon
 • Vertrek: 15 September 2019
 • Duur: 1 dagen
 • Vervoer: Eigenvervoer
Boek nu

Kenmerken

 • Programma : 8-daagse cruise
 • Verzorging : Halfpension volgens routebeschrijving incl. 1x Captain's Dinner
 • Snack : Snack bij inscheping
 • Reisleiding : Engels- en Duitssprekende reisleiding en begeleiding
 • Fietstocht : Fietstochten onder begeleiding

Het schip

Meer dan vijftig jaar geleden begon Srećko Novaković met zijn schip Pravedan vakantiegasten door de Kroatische eilandenwereld te varen. Sinds enkele jaren wordt hij hierbij gesteund door zijn zoon Mario. Mario heeft er lang over nagedacht hoe hij zijn gasten nog meer comfort kon bieden. Omdat het niet simpel is een klein schip als de Pravedan zomaar te vergroten, heeft hij besloten een nieuw schip te bouwen. Hij heeft er voor gekozen een schip te bouwen zonder masten, dus geen motorzeilschip, maar een motorjacht, de MY Vilma. Dat een schip als de Vilma ook zijn voordelen heeft valt niet te ontkennen. Het kan nu ook onder bruggen doorvaren, waar dit voor de motorzeilschepen vaak lastig is, zoals bijvoorbeeld de brug over de rivier Neretva bij Rogotin, die zelfs voor de “slechts” 15 m hoge Pravedan te laag is. Mario kan ook nu ook op onze route T5 door de unieke Neretva delta naar Metković varen, vanwaar het nog maar een klein stukje is tot aan de beroemde stad Mostar. Mario’s dochter Marieta en zijn zoon Antonio bekommeren zich aan boord om de gasten.

Algemene gegevens

Lengte 30 m, gebouwd in 2012. 28 Bedden in 13 hutten met eigen douche/toilet en individueel regelbare airconditioning. Sinds 2017 hebben ook alle hutten een televisie.

De hutten

Onderdek: 2 tweepersoonshutten met tweepersoonsbed, 2 driepersoonshutten met tweepersoonsbed en eenpersoonsbed.

Hoofddek: 5 tweepersoonshutten met tweepersoonsbed.

Bovendek: 4 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden die eventueel samen geschoven kunnen worden tot tweepersoonsbed

Geeft u a.u.b. bij boeking al aan of u de voorkeur heeft voor twee losse bedden of aan elkaar geschoven bedden.

Verder

Zonnedek (200m2) met 15 ligstoelen, tafel met bank of stoelen op het dek voor 16 personen (hoofddek) resp. 12 personen (bovendek). Zwemplatform met douche op het achtersteven, salon met airconditioning voor 28 personen.

De route

Trogir – Split – Omiš – Cetina Kloof  (rafting) – Makarska Riviera – Schiereiland Pelješac – Eiland Mljet – Eiland  Korčula – Eiland Hvar – Eiland Brač – Trogir

 

Het is alweer 5 jaar geleden dat we zijn begonnen met ons Actief en Relax combinatie cruise.

Deze cruise laat zich het beste omschrijven als een licht actieve cruise. Het programma, dat altijd onder begeleiding is van een gids, is geschikt voor iedereen die niet alleen maar tijd wil doorbrengen op het dek  in de zon en in de zee, maar ook geen zin heeft in een dagelijkse fietstocht van 40 tot 50 km of wandeltochten van meerdere uren. Een mix van zonnebaden, zwemmen, recreatieve fietstochtjes, stadsrondleidingen, korte wandelingen en als hoogtepunt een kajak-safari met picknick. Natuurlijk blijft er ook voldoende tijd over om te genieten van een lekker drankje op een van de vele gezellige terrasjes die we onderweg tegenkomen. Deze cruise is ook geschikt voor gezinnen met kinderen, zelfs kinderfietsen kunnen op verzoek geboekt worden. Onder het motto “alles kan, niets moet”, kan iedereen zelf beslissen aan welke activiteiten wordt deelgenomen of dat het gewoon een dagje ontspannen wordt op het bovendek.

 

Zaterdag Trogir – Split

Vanaf 11.30 tot 13.30 uur is de inscheping in de haven van Trogir, waar de fietsen al klaar staan aan boord van het schip. Wanneer u met de auto reist kunt u vanaf 10.00 uur al bij onze parkeerplaats receptie terecht. U krijgt hier uw parkeerplaats toegewezen, indien u deze gereserveerd heeft en ons Service-Team begeleidt u verder en brengt uw bagage naar de haven. Na de inscheping is er een begroeting door de reisleiding onder het genot van een welkomstdrankje en kennismaking met de bemanning en medepassagiers. Tijdens een lichte lunch snack verlaten we Trogir en leggen aan in een van de baaien van het eiland Čiovo, om daar een eerste duik in het water te nemen. Na een uitgebreide zwempauze varen we naar Split, de tweede grootste stad van Kroatië en hoofdstad van Dalmatië. De 1700 jaar oude stad is gebouwd rondom het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus en staat op de werelderfgoederenlijst van UNESCO. Na een stadsrondleiding, maken we een wandeltocht door het bosrijke park Marjan dat op de gelijknamige berg (178 m) ligt. Het park is een natuurreservaat en herbergt meer dan 400 verschillende, beschermde plantensoorten. Diner en overnachting in de haven van Split waar het genieten is van de levendige atmosfeer van een mediterrane stad. Overnachting in de haven van Split.
Voor gasten die een vlucht geboekt hebben met een latere aankomsttijd en de inscheping hierdoor niet kunnen halen, wordt een transfer naar Split geregeld om hier in de late middag of avond aan boord te gaan. Het is mogelijk dat u de stadsrondleiding op deze eerste dag hierdoor mist. Restitutie hiervoor is niet mogelijk.

Zondag Split – Omiš & Cetina kloof – Makarska Riviera

Na het ontbijt varen we naar Omiš, een klein stadje aan de monding van de Cetina rivier. Gedurende duizenden jaren is de Cetina rivier uitgeslepen tot een canyon met bizarre rotsformaties. Het kristalheldere water, de hoge kliffen (tot 180 meter), de watervallen en de meren bieden een nog ongerepte natuur. Een minibus neemt ons mee naar het beginpunt van onze raftingtocht van vandaag, Pavića Most. Hier krijgen we de juiste uitrusting en uitleg, voordat we de rivier opgaan. De opblaasbare boten worden bestuurd door ervaren gidsen. De tocht stroomafwaarts duurt ongeveer 2,5 uur. Onderweg stoppen we twee keer voor een energie snack en om even te zwemmen. Het doel is “‘Radmanove Mlinice”, oude watermolens. Aansluitend gaan we met de bus terug naar ons schip in Omiš. Diegenen die liever niet meedoen aan de rafting tocht, kunnen de stad Omiš beter leren kennen of ervoor kiezen om te ontspannen in een van de cafés in het oude centrum. Na een lunch aan boord, verlaten we Omiš en na een zwempauze varen we naar de Makarska Riviera, bekend om de eindeloze fijne kiezelstranden. Diner aan boord en overnachting in Brela, Baška Voda of Makarska.
Maandag Makarska Riviera – Schiereiland Pelješac

We varen verder richting het zuiden en meren aan in Kućište op het schiereiland Pelješac, het op één na grootste schiereiland van Kroatië, bekend om haar uitstekende rode wijnen. We fietsen naar Orebić (5 km), de hoofdstad van het eiland, dat ligt aan de voet van de berg Sveta Ilija (961 m). Na een ronde door het dorp wandelen we naar het franciscaner klooster uit de 16e eeuw (ca. 2 km) dat 152 meter boven zeespiegel ligt. Van hier is een prachtig uitzicht over de zee en het eiland Korčula. In Orebić gelegenheid om te lunchen met aansluitend een wijnproeverij. We fietsen terug naar het beginpunt Kućište (ca. 5 km). Diner en overnachting aan boord.

Dinsdag Schiereiland Pelješac – Eiland Mljet – Eiland Korčula

Na het ontbijt, verlaten we Pelješac en varen naar het eiland Mljet. Een gedeelte van dit eiland is tot nationaal park uitgeroepen – twee zoutwatermeren (in het grootste van de twee meren ligt een eilandje met een voormalig klooster) worden door een smal kanaal met zee verbonden. We leggen aan in het kleine Pomena, vlakbij de ingang van het nationale park. We maken een wandeling door het park, een boottocht naar het voormalig klooster is bij de prijs inbegrepen. Vergeet niet badkleding mee te nemen, want het zoutwatermeer is altijd 2 graden warmer dan de Zee. Na het bezoek aan het park, lunchen we aan boord en aansluitend varen naar het eiland Korčula. Het eiland werd vanwege haar uitgestrekte pijnboombossen ook wel het “Zwarte Eiland” genoemd. We leggen aan in de gelijknamige hoofdstad, die een van de mooiste binnensteden van Dalmatië heeft en door haar vestingachtige aanzien ook wel als “Klein Dubrovnik” bekend staat. Gelegenheid om ergens in de stad te gaan eten, overnachting aan boord.

Woensdag Eiland Korčula – Eiland Hvar

Na het ontbijt fietsen we naar het plaatsje Račišće (ca. 13 km). Hier gaan we weer aan boord en varen in de richting van Hvar. Onderweg stoppen we in een van de prachtige baaien om te zwemmen. In de namiddag komen we aan in de stad Hvar, de hoofdstad van het gelijknamige eiland. Na een begeleide wandeling door de stad wacht ons een lichte klim naar de vesting „Španjola“ waar we een fantastisch uitzicht hebben over de stad Hvar en de voorgelegen eilanden “Pakleni Otoci”. Vervolgens varen we naar één van de baaien van het eiland Hvar of van de Pakleni eilanden voor de overnachting. ‘s Avonds Captain’s Dinner aan boord.
 

 

Donderdag Eiland Hvar – Eiland Brač

We varen rond de noordwestpunt van het eiland Hvar naar de oudste nederzetting van het eiland – Stari Grad. Stari Grad (de Oude Stad) werd vroeger ‘Pharos’ genoemd en was de hoofdstad van het eiland. Pharos verloor haar leidende rol eeuwen geleden aan de stad Hvar, maar nog steeds zien we hier de goed bewaard gebleven monumenten uit vroeger tijden zoals het Paleis Hektorović. Stari Grad heeft wel haar rol weten te behouden als het centrum van de wijnproductie. We fietsen van Stari Grad naar het schilderachtige vissersdorpje Jelsa en na een pauze keren we terug (ca. 22 km). Lunch aan boord. De namiddag en avond staan gereserveerd voor een bezoek aan het stadje Bol (Brač), bekend om het beroemdste strand van Kroatië – “Zlatni Rat” (de Gouden Hoorn) dat ongeveer tot 300 meter in zee loopt. Het is een natuurlijk fenomeen omdat het puntje van het strand telkens van richting verandert vanwege de verschillende zeestromingen. Diner en overnachting aan boord in Bol.
Vrijdag Eiland Brač – Trogir

Na het ontbijt fietsen we langs een Dominicaans klooster naar het dorpje Murvica. Na een korte pauze keren we weer terug naar Bol en maken een tussenstop bij het strand Zlatni Rat om te zwemmen (ca. 14 km). De fietsen gaan voor de laatste keer aan boord en we varen langs de zuidwestkust van het eiland naar Trogir. Onderweg stoppen we nog voor de lunch aan boord en een zwempauze. In de namiddag komen we aan in Trogir. Trogir wordt vanwege de onder bescherming van UNESCO vallende binnenstad ook wel “Museumstad” genoemd.  Het s een unieke belevenis door de smalle straatjes te slenteren en de imposante stadsmuren, vestingtorens en kerken te bewonderen. We krijgen een rondleiding door de stad met aansluitend de gelegenheid om ergens in de stad lekker te gaan eten. Overnachting in de gezellige haven van Trogir.
Zaterdag Ontscheping

Na het ontbijt ontscheping tot uiterlijk 09.00 uur.

Let op: Alhoewel het programma het motto volgt: ‘alles kan, niets moet’ en er zelf gekozen kan worden aan welke activiteiten er wel/niet wordt deelgenomen, is er geen terugbetaling van toepassing op de activiteiten waarvan geen gebruik gemaakt wordt.

Foto en video

 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S VILMA Actief & Relax – route TC

Prijzen en boeken

Op basis van: