M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route

Wees er snel bij! Voor je het weet is deze cruise uitverkocht!
M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
Vanaf ,- per persoon
 • Vertrek: 23 January 2020
 • Duur: 1 dagen
 • Vervoer: Eigenvervoer
Boek nu

Kenmerken

 • Programma : 8 daagse cruise
 • Verzorging : Halfpension incl. Captain's Dinner
 • Reisleiding : Engels- en Duitssprekende reisleiding en begeleding
 • Fietstocht : Fietstochten onder begeleiding
 • Rafting : Begeleide Rafting-tocht op de Cetina

Het schip

 

De Otac Ivan is al vele jaren een vast onderdeel van de Riva-vloot en menig gast is al een keer teruggekeerd naar  ‘zijn’ schip. Lange tijd was de Otac Ivan in handen van de legendarische kapitein Branimir, maar een paar jaar geleden besloot hij zich met tegenzin terug te trekken. Hij verkocht zijn schip aan twee broers uit Omiš, die om de beurt achter het stuur stonden. Nadat een van de twee was teruggekeerd naar de vrachtvaart en de andere een nieuw schip had overgenomen, was de Otac Ivan weer te koop. De jonge kapitein Dino Šare – hij komt uit een familie met een lange zeevaarttraditie – heeft besloten, samen met zijn toekomstige vrouw Larissa, de schoonheden van de Dalmatische eilandwereld aan zijn eigen gasten te laten zien. Terwijl Dino aan et roer staat, zorgt Larissa voor het welzijn van haar gasten aan boord.

Algemene gegevens

Lengte 33 m, gebouwd in 1955, gerenoveerd in 2000. 37 Bedden in 17 hutten met individueel regelbare airconditioning en eigen douche/toilet.

De hutten

Onderdek: 2 tweepersoonshutten met stapelbed, 2 driepersoonshutten met smal tweepersoonsbed en een 3e bed erboven.
Hoofddek: 3 tweepersoonshutten met stapelbed, 3 tweepersoonshutten met smal tweepersoonsbed, 1 driepersoonshut met smal tweepersoonsbed en een 3e bed erboven.
Bovendek: 6 tweepersoonshutten met stapelbed.

Verder

1 extra douche, 1 extra toilet. Zonnedek (150 m²) met 20 ligstoelen, tafels met banken en stoelen aan dek voor 37 personen en een salon met airconditioning voor 37 personen.

Minimum aantal deelnemers

Aantal voor Otac Ivan:   19 passagiers

Onze cruises moeten een minimum aantal deelnemers hebben om doorgang te kunnen vinden. Het minimum aantal deelnemers per schip kunt u opvragen bij onze reserveringsafdeling. Mocht het minimum aantal niet gehaald worden wordt u hierover uiterlijk 21 dagen voor vertrek over geïnformeerd. Uiteraard wordt u een gelijkwaardig alternatief schip aangeboden op basis van beschikbaarheid. Indien het alternatief niet naar wens is of niet binnen het reisschema pas wordt de gehele reissom van de cruise terugbetaald.

De route

Trogir – Eiland Šolta – Eiland Brač – Eiland Vis – Eiland Korčula – Eiland Hvar – Eiland Brač – Omiš – Cetina Canyon (Rafting) – Split – Trogir

Zaterdag Trogir – Eiland Šolta
Tussen 12:00 en 14:00 inscheping in de haven van Trogir. Als u met de auto naar Trogir reist, kunt u uiterlijk van 10:00 tot 13:00 uur naar de receptie van onze parkeerplaats rijden. Hier parkeert u uw voertuig en ons serviceteam brengt uw bagage naar de haven of op tijd naar het schip. Via de voetgangersbrug bereikt u de haven in ongeveer tien minuten (ongeveer 1.100 m). Onze fietsen wachten al voor het schip om door u te worden overgenomen. Nadat u een fiets hebt geselecteerd en mogelijk een testronde heeft gemaakt, zorgt ons team voor het laden op het schip. Na de inscheping begroeting door de reisleiding onder het genot van een welkomstdrankje en kennismaking met de bemanning en medepassagiers. Na een lunch snack beginnen we onze reis richting Maslinica op het eiland Šolta. Šolta is een van de kleinere Dalmatische eilanden en is vooral bekend vanwege de kwalitatief goede, donkergekleurde olijfolie. We fietsen door traditionele, oude dorpjes en bezoeken een olijfoliemolen in Gornje Selo, waar we genieten van een proeverij. Via Grohote fietsen we naar Stomorska voor de overnachting. Diner aan boord. Fietskilometers 18,6 km.
Voor gasten die een vlucht geboekt hebben met een latere aankomsttijd en de inscheping hierdoor niet kunnen halen, kan een transfer naar Stomorsko geregeld worden om hier in de late middag of avond aan boord te gaan. Deze gasten missen hierdoor helaas de eerste fietsetappe.

Zondag Eiland Šolta – Eiland Brač
Vandaag ontdekken we het eiland Brač van west naar zuid met als eindbestemming het badplaatsje Bol. Bol is bekend om één van de meest mooie stranden van het Middellands Zeegebied, “Zlatni Rat” (Gouden Hoorn). De route leidt ons van Milna naar Bol – onderweg hebben we de mogelijkheid om te stoppen voor de lunch en een glas wijn in een typisch Dalmatische taverne. Als je hoger wilt klimmen tot een hoogte van ongeveer 500 m boven de zee, kun je met ons mee als een echte “bergbeklimmer” om een ​​omweg te maken naar de Vidova Gora – met 778 m de hoogste berg in de Adriatische eilanden. Je wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de eilanden Šolta, Hvar en Korčula, op het schiereiland Pelješac en het strand “Gouden Hoorn” aan je voeten. Diner aan boord en overnachting in Bol. Fietskilomers ca. 43 of 55 km.

Maandag Eiland Brač – Eiland Vis
Na het ontbijt varen we naar het “verboden” eiland Vis. Het eiland was tot het einde van de jaren tachtig gesloten voor buitenlandse bezoekers. Waar ooit de landingsbaan van een luchtmachtbasis was gevestigd, wordt nu wijn verbouwd. Vis presenteert zichzelf aan de bezoeker als een subtropisch paradijs met veel ongerepte natuur. Na aankomst in de haven van Vis fietsen we via  Dračevo Polje naar de tweede grootste stad op het eiland – Komiža. Gelegenheid om te lunchen in Komiža, daarna terug naar Vis. Diner aan boord en overnachting in de haven van Vis. Fietskilometer 31,7 km.

Dinsdag Eiland Vis – Eiland Korčula
Vroeg in de morgen gaan de “trossen los” om na ongeveer 3 uur de baai van Vela Luka op het eiland Korčula binnen te varen. Het eiland – de oude naam is Korkyra – wordt ook wel het “Zwarte Eiland” genoemd vanwege de uitgestrekte pijnboombossen. Via Blato, Smokvica, Čara, Pupnat en Žrnovo vervolgt onze Blue cruise route naar de stad Korčula in het zuidoosten van het eiland. Onderweg stoppen we in een typische ‘konoba of taverne. Diner wordt geserveerd aan boord met een prachtig uitzicht over de oude stad van Korčula. Overnachting in Korčula. Fietskilometers ca. 48 km.

Woensdag Eiland Korčula – Eiland Hvar – Eiland Brač
We verlaten Korčula en varen naar het schiereiland Pelješac met zijn indrukwekkende bergketen – waarvan de hoogste piek Sveti Ilija 961m is – naar het eiland Hvar. Overigens is Hvar het Adriatische eiland met de meeste zonuren en het mildste klimaat. Onze fietstocht neemt ons mee van Sućuraj door eindeloze wijngaarden en olijfgaarden naar Jelsa, een gezellig stadje aan de noordkust van het eiland Hvar. Lunch aan boord, daarna gaan we naar het eiland Brač. Na een duik komen we aan in Postira of Pučišća, waar het Captain’s Dinner vandaag wordt geserveerd. Fietskilometers 51,3 km. 

Donderdag Eiland Brač – Omis & Cetina Canyon – Split
We zetten koers naar het vasteland en na ongeveer een uurtje varen leggen we aan in de haven van Omiš, een kleine stad aan de monding van de Cetina rivier. Gedurende duizenden jaren is de Cetina rivier tot een canyon gesleten met de meest bizarre rotsformaties. Het kristalheldere water, de tot 180 m hoge kliffen, de watervallen en meren zijn een mooie kennismaking met een stukje onbedorven natuur. We fietsen door de canyon langs de rivier Cetina naar Pavića Most, het startpunt van onze raftingtocht. Terwijl daar de fietsen naar het eindpunt van onze raftingtour worden gebracht, nemen wij de benodigde uitrusting in ontvangst. De opblaasbare boten worden bestuurd door ervaren gidsen. De tocht stroomafwaarts duurt ongeveer 2,5 uur. Onderweg stoppen we twee keer voor een energie snack en om even te zwemmen. Het doel is “Radmanove Mlinice”, oude watermolens. Vanaf Radmanove Mlinice fietsen we terug naar het schip waar we na de lunch aan boord verder varen naar Split. Rondleiding door de door UNESCO beschermde oude binnenstad, gevolgd door diner in een van de talloze restaurants en tavernes (op eigen gelegenheid).  Overnachting in de haven van Split.
Degenen die niet willen deelnemen aan raften kunnen terugfietsen van Pavića Most naar Omiš.
Fietskilometers 18,8 en 6,7 resp 37,6 km).

Vrijdag Split – Trogir
Na het ontbijt fietsen we de berg Marjan op. Na de fietstocht keren we terug naar ons schip en laden de fietsen op dek voor de laatste keer. Eerst nog genieten van een lunch aan boord en een laatste zwemstop voordat we terugkeren naar Trogir. Trogir wordt vanwege de onder bescherming van UNESCO vallende binnenstad ook wel “Museumstad” genoemd. Het is een unieke belevenis door de smalle straatjes te slenteren en de imposante stadsmuren, vestingtorens en kerken te bewonderen. We krijgen een rondleiding door de stad met aansluitend de gelegenheid om ergens in de stad lekker te gaan eten. Overnachting in de gezellige haven van Trogir. Fietskilometers 18,7 km.

Zaterdag Ontscheping
Na het ontbijt tot uiterlijk 09.00 uur ontscheping

Inclusief

 • 8-daagse cruise volgens het programma
 • Halfpension volgens de routebeschrijving
 • Welkomstsnack
 • Captain’s Dinner
 • Duits- en Engelstalige gids in de haven tijdens de inscheping en ontscheping en gedurende de hele cruise
 • Fietsverhuur (helm op aanvraag, geef aan bij boeking)
 • Mogelijkheid e-bike te boeken tegen meerprijs van 130,-
 • Begeleide fietstochten volgens het programma
 • Fietstochten onder begeleiding van ervaren gidsen volgens het programma
 • Olijfolie proeven op Šolta
 • Begeleide rafting-tour op de Cetina
 • Stadstour in Split
 • Stadstour in Trogir

 

Foto en video

 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen & raften Dalmatië – route

Prijzen en boeken

Op basis van: