M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD

Wees er snel bij! Voor je het weet is deze cruise uitverkocht!
M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
Vanaf ,- per persoon
 • Vertrek: 15 September 2019
 • Duur: 1 dagen
 • Vervoer: Eigenvervoer
Boek nu

Kenmerken

 • Programma : 8 daagse cruise
 • Verzorging : Halfpension incl. Captain's Dinner
 • Reisleiding : Engels- en Duitssprekende reisleiding en begeleiding
 • Fietstocht : Fietstochten onder begeleiding
 • Stadsrondleiding : Rondleiding in Dubrovnik en Trogir

Het schip

 

De Otac Ivan is al vele jaren een vast onderdeel van de Riva-vloot en menig gast is al een keer teruggekeerd naar  ‘zijn’ schip. Lange tijd was de Otac Ivan in handen van de legendarische kapitein Branimir, maar een paar jaar geleden besloot hij zich met tegenzin terug te trekken. Hij verkocht zijn schip aan twee broers uit Omiš, die om de beurt achter het stuur stonden. Nadat een van de twee was teruggekeerd naar de vrachtvaart en de andere een nieuw schip had overgenomen, was de Otac Ivan weer te koop. De jonge kapitein Dino Šare – hij komt uit een familie met een lange zeevaarttraditie – heeft besloten, samen met zijn toekomstige vrouw Larissa, de schoonheden van de Dalmatische eilandwereld aan zijn eigen gasten te laten zien. Terwijl Dino aan et roer staat, zorgt Larissa voor het welzijn van haar gasten aan boord.

Algemene gegevens

Lengte 33 m, gebouwd in 1955, gerenoveerd in 2000. 37 Bedden in 17 hutten met individueel regelbare airconditioning en eigen douche/toilet.

De hutten

Onderdek: 2 tweepersoonshutten met stapelbed, 2 driepersoonshutten met smal tweepersoonsbed en een 3e bed erboven.
Hoofddek: 3 tweepersoonshutten met stapelbed, 3 tweepersoonshutten met smal tweepersoonsbed, 1 driepersoonshut met smal tweepersoonsbed en een 3e bed erboven.
Bovendek: 6 tweepersoonshutten met stapelbed.

Verder

1 extra douche, 1 extra toilet. Zonnedek (150 m²) met 20 ligstoelen, tafels met banken en stoelen aan dek voor 37 personen en een salon met airconditioning voor 37 personen.

Minimum aantal deelnemers

Aantal voor Otac Ivan:   19 passagiers

Onze cruises moeten een minimum aantal deelnemers hebben om doorgang te kunnen vinden. Het minimum aantal deelnemers per schip kunt u opvragen bij onze reserveringsafdeling. Mocht het minimum aantal niet gehaald worden wordt u hierover uiterlijk 21 dagen voor vertrek over geïnformeerd. Uiteraard wordt u een gelijkwaardig alternatief schip aangeboden op basis van beschikbaarheid. Indien het alternatief niet naar wens is of niet binnen het reisschema pas wordt de gehele reissom van de cruise terugbetaald.

De route

Trogir – Eiland BračSchiereiland Pelješac – Eiland Korčula- Eiland Mljet – Elafiten eilanden Dubrovnik – Schiereiland Pelješac – Eiland Korčula – Eiland Hvar- Eiland Šolta – Trogir

 

Zaterdag  Trogir – Eiland Brač

Vanaf 11.30 tot 13.30 uur is de inscheping in de haven van Trogir, waar de fietsen al klaar staan aan boord van het schip. Wanneer u met de auto reist kunt u vanaf 10.00 uur al bij onze parkeerplaats receptie terecht . U krijgt hier uw parkeerplaats toegewezen, indien gereserveerd en ons Service-Team begeleidt u verder en brengt uw bagage naar de haven. Na de inscheping begroeting door de reisleiding onder het genot van een welkomstdrankje en kennismaking met de bemanning en medepassagiers. Na een lunch snack gaan de trossen los en varen we richting Supetar op het eiland Brač. Brač staat bekend om haar witte kalksteen dat hier in de mijnen te vinden is. Zelfs het Witte Huis in Washington is gebouwd van deze steensoort. Na aankomst in Supetar nemen we de fietsen van boord en fietsen we via Splitska en Postira naar Pučišća. Overnachting in de haven van Pučišća (24,9 fietskilometers).
Voor gasten die een vlucht geboekt hebben met een latere aankomsttijd en de inscheping hierdoor niet kunnen halen, wordt een transfer naar Pučišća op het eiland Brač geregeld om hier in de late middag of avond aan boord te gaan. De gasten missen hierdoor helaas de eerste fietsetappe. Hiervoor is geen restitutie mogelijk.


Zondag Eiland Brač – Schiereiland Pelješac – Eiland Korčula

Na het ontbijt verlaten we het eiland Brač en zetten we koers naar Pelješac, het op een na grootste schiereiland van Kroatië. In Lovište, een kleine stad in het noordwesten, pakken we de fietsen en fietsen we via Viganj en Kučište naar de hoofdstad Orebić dat aan de voet van de berg Sveti Ilija (961 m) ligt. Lunch aan boord en aansluiten varen we verder naar de stad Korčula. Vanaf Korčula gaan we met de fiets naar Račišće en weer terug naar Korčula en verder naar Lumbarda.

Gelegenheid om te dineren in Lumbarda (op eigen gelegenheid) en overnachting aan boord (18,7 en 30,7 km).


Maandag Eiland Korčula – Eiland Mljet – Elafiten eilanden

We verlaten het eiland Korčula en varen richting het natuureiland Mljet. Een gedeelte van dit eiland is tot nationaal park uitgeroepen – twee zoutwatermeren (in het grootste van de twee meren ligt een eilandje met een voormalig klooster) worden door een smal kanaal met zee verbonden. We leggen aan in Pomena en fietsen in rustig tempo door de bossen van het eiland via Babino Polje en Prožura naar Saplunara, weer terug naar Prožura en verder naar Sobra. Hier wacht ons schip ons op en na de lunch aan boord varen we naar Elafiteneiland Šipan. Gelegenheid voor het avondeten in Šipanska Luka  en overnachting aan boord (ca. 62,3 km).
Dinsdag Elafiten eilanden – Dubrovnik

De Elafiten archipel bestaat uit dertien eilanden waarvan er maar drie bewoond zijn – Šipan, Lopud en Koločep. De eilanden werden ooit gebruikt als zomer residentie voor de aristocraten van Dubrovnik en nog steeds zijn er veel prachtige landhuizen te bewonderen. De korte fietsroute van vandaag neemt ons mee naar Šipanska Luka naar Suđurađ op het eiland Šipan. Van hier varen we naar Dubrovnik waar we rond lunchtijd aan zullen komen. Na een lunch aan boord worden we door een reisleider opgehaald voor een rondleiding door de stad. De afstand van de haven naar het centrum is een goed half uur lopen of een paar minuten met de bus. Elk kwartier gaat er een bus naar de oude stad voor ca. 12 Kuna (ca. € 1,65) wanneer gekocht bij een kiosk resp. 15 Kuna (ca. € 2,00) per rit wanneer gekocht in de bus. De laatste bus gaat om 0.00 uur ‘s nachts terug. Na de rondleiding is de rest van de dag ter vrije besteding om zelf nog door de stad te wandelen over de bekende ‘Stradun’ of op de imposante stadsmuren en de mooie dag af te sluiten met een heerlijk diner in een van de vele restaurants. Overnachting in Dubrovnik (10,7 km).

Woensdag Dubrovnik – Schiereiland Pelješac – Eiland Korčula

We verlaten Dubrovnik en varen naar Prapratno op het schiereiland Pelješac. We fietsen eerst naar Mali Ston en Ston twee dorpen die door een indrukwekkende muur met elkaar verbonden zijn. De muur dateert uit de 14e eeuw en is 5,5 km lang, de tweede langste muur ter wereld. Hier bevindt zich ook de oudste en grootste zoutpan van het Middellandse Zeegebied die dateert uit de tijd voor Christus. Mali Ston is bekend om de mossel- en oesterteelt.  We fietsen verder naar via Dubrava en Žuljana naar Trstenik. Hier ligt ons schip en na de lunch aan boord varen we weer naar het eiland  Korčula. De stad Korčula heeft van de mooiste binnensteden van Dalmatië en wordt ook vaak “Klein Dubrovnik” genoemd. En in de oudheid werd het eiland vanwege de vele pijnboombossen ook wel het “Zwarte eiland” genoemd. Gelegenheid voor het diner in de stad en overnachting in de haven van Korčula stad (38,7 km).
Donderdag Eiland Korčula – Eiland Hvar

Na het ontbijt varen we naar het eiland Hvar. Na aankomst in de stad Hvar, de hoofdstad van het gelijknamige eiland, stappen we direct op de fiets en fietsen we door eindeloze lavendelvelden en wijngaarden en het dorpje Velo Grablje naar Stari Grad, de oudste nederzetting van het eiland, ontstaan in de 4e eeuw voor Christus als de Griekse kolonie Pharos. Hvar is overigens het eiland dat de meeste zonuren telt en het mildste klimaat heeft. Lunch aan boord in de stad Stari Grad  en aansluiten nog een lichte fietstocht via Vrboska  naar Jelsa  en terug. Captain’s diner aan boord en overnachting in de haven van Stari Grad (in de voor- en namiddag elk 21 km).

Vrijdag Eiland Hvar – Eiland Šolta – Trogir

We varen twee uur van Stari Grad naar Stomorska, op het eiland Šolta. Šolta behoort tot een van de kleinste Dalmatische eilanden en staat bekend om de van hoge kwaliteit donkergekleurde olijfolie die hier geproduceerd wordt. We fietsen door authentieke, oude dorpjes: “de Benedenstad” (Donje Selo), “Middenstad’ (Srednje Selo) en “Bovenstad” (Gornje Selo), zo worden de drie dorpen hier op het eiland genoemd. In Maslinica  brengen we voor de laatste keer onze fietsen aan boord om naar Trogir terug te keren. Maar niet voordat we nog een keer van een heerlijke lunch genoten hebben en een laatste duik in het heldere water van de Adriatische Zee nemen. In de avond staat er een rondleiding door de stad op het programma om de unieke atmosfeer van deze “‘Museumstad” op te snuiven. Overnachting aan de kade van Trogir (18,6 km).

Zaterdag Ontscheping

Na het ontbijt ontscheping tot ca. 09.00 uur.

Foto en video

 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S OTAC IVAN Eilandhoppen Dalmatië – route TD

Prijzen en boeken

Op basis van: