M/S MIRABELA – route T4

Wees er snel bij! Voor je het weet is deze cruise uitverkocht!
M/S MIRABELA – route T4
Vanaf ,- per persoon
 • Vertrek: 24 January 2020
 • Duur: 1 dagen
 • Vervoer: Eigenvervoer
Boek nu

Kenmerken

 • Programma : 15-daagse cruise
 • Verzorging : Halfpension incl. Captain's Dinner
 • Snack : Snack bij inscheping
 • Excursie : Volle dagexcursie door Montenegro incl. lunch
 • Stadsrondleiding : Rondleiding in Dubrovnik, Split en Trogir

Het schip

Al jaren behaalt de Mirabela het record met betrekking tot het aantal gasten die op “hun” schip terugkeren. Meer dan 60% van de gasten verbleven al eerder op de Mirabela. Kapitein Silvio Vuković hecht er veel waarde aan dat zijn schip een familiebedrijf is. Zijn broer Josip vaart al vanaf het begin mee en zijn zonen Luka en Ante zijn er in de laatste jaren bijgekomen. In zomer 2013 heeft Ante de verantwoordelijke rol van kapitein op zich genomen, terwijl Silvio met name op de scheepswerf te vinden was om een oogje te houden op de bouw van zijn nieuwste schip, de MY Vita. Later heeft ook Ante het roer van de Mirabela weer overgedragen aan zijn jongere broer Luka en sinds 2018 is de vrouw van Luka cheffin aan boord in de keuken.

Algemene gegevens

Lengte 25,50 m, gebouwd in 1950, gerenoveerd in 2005. 26 Bedden in 11 hutten met eigen douche/toilet en airconditioning.

De hutten

Hoofddek: 2 tweepersoonshutten met stapelbed, 4 driepersoonshutten met smal tweepersoonsbed en een 3e bed erboven.
Bovendek: 5 tweepersoonshutten met stapelbed.

Verder

Zonnedek (100 m²) met 14 ligstoelen, 2 tafels met banken aan dek voor 18 personen en een salon met airconditioning voor 26 personen.

Minimum aantal deelnemers

Aantal voor Mirabela:  15 passagiers
Onze cruises moeten een minimum aantal deelnemers hebben om doorgang te kunnen vinden. Het minimum aantal deelnemers per schip kunt u opvragen bij onze reserveringsafdeling. Mocht het minimum aantal niet gehaald worden wordt u hierover uiterlijk 21 dagen voor vertrek over geïnformeerd. Uiteraard wordt u een gelijkwaardig alternatief schip aangeboden op basis van beschikbaarheid. Indien het alternatief niet naar wens is of niet binnen het reisschema pas wordt de gehele reissom van de cruise terugbetaald.

De route

 

Trogir – Makarska Riviera – Eiland Korčula – Elafiti-eilanden – Baai van Kotor – Kotor – Bustour Montenegro – Dubrovnik – Slano – Eiland Mljet – Eiland Lastovo – Eiland Vis – Eiland Biševo – Eiland Hvar – Eiland Brač – Split – Trogir

 

Zaterdag Trogir – Makarska Riviera
Tussen 12:00 en 14:00 inscheping in de haven van Trogir. Als u met de auto naar Trogir reist, kunt u uiterlijk van 10:00 tot 13:00 uur naar de receptie van onze parkeerplaats rijden. Hier parkeert u uw voertuig en ons serviceteam brengt uw bagage naar de haven, naar het schip. Via de voetgangersbrug bereikt u de haven in ongeveer tien minuten (ongeveer 1.100 m). Na het inschepen ontmoeting door onze gids met een welkomstdrankje en het leren kennen van de bemanning en medereizigers. Na een snack aan boord maken we het anker los en om 15:00 uur varen we eerst naar een baai in de buurt voor een zwemstop. Daarna varen we door naar de een van de plaatsjes aan de Makarska Riviera voor de overnachting.
Voor gasten die een vlucht geboekt hebben met een latere aankomsttijd en de inscheping hierdoor niet kunnen halen, wordt een transfer naar Makarska Riviera geregeld om hier in de late middag of avond aan boord te gaan.

Zondag Makarska Riviera – Eiland Korčula
We varen langs de eilanden Brač en Hvar in de richting van het schiereiland Pelješac, bekend om haar uitstekende rode wijnen. Na een lange zwempauze sturen we aan op Korčula. Korčula heeft één van de oudste en mooiste steden van Dalmatië en wordt vanwege haar vestingachtige aanzien ook wel “Klein-Dubrovnik” genoemd. In het verleden werd het eiland ook wel het “Zwarte Eiland” genoemd, door uitgestrekte pijnboombossen. Overnachting in de geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Marco Polo.

Maandag Eiland Korčula – Elafiti eilanden
We zetten onze reis voort naar het zuiden en stoppen om te zwemmen in een van de baaien bij het eiland Mljet. De eindbestemming van vandaag zijn de Elafiti eilanden. We overnachten in het vissersdorpje Suđurađ of op het eiland Šipan of gaan voor anker in een baai.

Dinsdag Elafiti eilanden – Baai van Kotor – Kotor
Na het ontbijt lichten we het anker en varen richting Dubrovnik voor afhandeling van de douaneformaliteiten. Na ongeveer 3 uur varen, bereiken we het zuidelijke eindpunt van Kroatië en verlaten we de Kroatische wateren in de richting van Montenegro. We varen de baai van Kotor in, omgeven door hoge bergen die tot 25 km landinwaarts reiken. Na aankomst in Kotor volgen de toegangsformaliteiten en  wacht een gids ons op voor een rondleiding door de stad. Uniek zijn de stadsmuren van Kotor, die niet alleen het kleine driehoekige stadscentrum omringen, maar ook de berg Sveti Ivan (260 m) erachter. Overnachting in Kotor.

Woensdag Kotor – Busexcursie Montenegro – Kotor
Na het ontbijt beginnen we onze volle dagexcursie door het mooie “Land van de Zwarte Bergen”. vanaf Kotor rijden we naar het Lovčen-massief, vanwaar we een adembenemend uitzicht hebben over de hele baai van Kotor. We stoppen in het plaatsje Njeguši, vooral bekend om de luchtgedroogte ham. Geniet van een gastronomische stop met ham, kaas en versgebakken brood (bij de prijs inbegrepen), onder het genot van een glaasje rode wijn (Vranac). We gaan verder naar Cetinje, de voormalige hoofdstad van Montenegro en stad van de Montenegrijnse Koningen. Tijdens de rondleiding bezoeken we ook het paleis van Koning Nikola van Montenegro, nu een museum. We rijden naar de kust en maken een fotostop bij het uitzichtspunt op het eiland Sveti Stefan. Vervolgens gaan we door naar Budva, de belangrijkste vakantieplaats aan de kust van Montenegro. Hier krijgen we een rondleiding door het pittoreske oude deel, dat in 1979 compleet verwoest werd door een zware aardbeving. De stad is compleet tot in de kleinste details gerestaureerd in de late tachtiger jaren. Er is hier voldoende vrije tijd om zelf door de stad te struinen even lekker te gaan eten of even naar het strand Mogren te gaan. Terug naar het schip in Kotor voor de overnachting.

Donderdag Kotor – Dubrovnik
Al vroeg in de ochtend, omstreeks 07.30 uur verlaten we Kotor. Na 6 uur varen komen we weer terug in Dubrovnik. Na de paspoortcontrole eerst een rondleiding door de oude binnenstad. De afstand van de haven naar het centrum van Dubrovnik is een goed half uur lopen of een paar minuten met de bus. Elk kwartier gaat er een bus naar het oude centrum en kost ca. 10 Kuna per rit. De laatste bus vanuit het centrum vertrekt omstreeks 02.00 uur. Na de rondleiding vrije tijd om zelf nog door de stad te struinen, musea te bezoeken of ergens te gaan eten. We overnachten in Dubrovnik.

Vrijdag Dubrovnik – Slano
De ochtend is nog vrij ter besteding in Dubrovnik. Rondom lunchtijd verlaten we de “Parel van de Adria” en gaan eerst naar de Elafiti Eilanden om te zwemmen. De avond en de nacht brengen we door in het vissersdorp Slano aan het vaste land.

Zaterdag Slano – Eiland Mljet
We varen in een rustig tempo naar de baai van Pomena op het eiland Mljet. Een deel van het eiland is tot nationaal park uitgeroepen – twee zoutwatermeren (in het grootste van de twee meren ligt een eilandje met een voormalig klooster) zijn door een smal kanaal met zee verbonden. Gelegenheid om het Nationaal Park Mljet te bezoeken (toegang inclusief boottocht naar het eiland met het klooster, ca € 17,- ter plaatse te voldoen). We raden ook aan te gaan zwemmen in de zoutwatermeren waar de watertemperatuur altijd 2 graden boven die van zee ligt.

Zondag Eiland Mljet – Eiland Lastovo
We varen naar het eiland Lastovo. Het eiland was jarenlang afgesloten voor buitenlandse bezoekers vanwege de militaire basis in de tijd van voormalig Joegoslavië. Het eiland heeft hierdoor wel haar authenticiteit behouden en is een ware oase van rust met prachtige, mediterrane vegetatie. Enkele jaren geleden werd de eilandengroep uitgeroepen tot natuurpark (toegangsprijs ca. € 4,- per persoon, ter plaatse te voldoen). Na een zwempauze leggen we aan in de haven van Ubli, de hoofdstad of in de beschutte baai Velo Lago. De tocht naar het eiland Lastovo is afhankelijk van de weersomstandigheden, bij slecht weer varen we naar Vela Luka op het eiland Korčula.

Maandag  Eiland Lastovo – Eiland Vis
Na een zwempauze varen we vandaag naar het tweede “verboden” eiland – Vis. Vis was net als Lastovo vele jaren gesloten voor buitenlandse bezoekers tot eind jaren tachtig. Waar ooit militaire basis lag, wordt nu wijn verbouwd. Het eiland Vis wordt nog niet overspoeld door het toerisme, heeft een ongerepte natuur en ontelbare baaien en stranden. We overnachten in de haven van Komiža, een mooi stadje aan de westkust van het eiland.

Dinsdag Eiland Vis – Eiland Biševo en de Blauwe grot – Eiland Hvar
Op maar 5 zeemijlen van Komiža, ligt het kleine eilandje Biševo met de beroemde “Blauwe Grot” (Modra Špilja). Rond het middaguur worden de zonnestralen, die door een onderzeese opening in de grot doorkomen, door de witte zeebodem gereflecteerd en wordt de grot, alleen bij een rustige zee, in een blauw licht gedompeld. De tocht naar de grot vindt plaats, als de weersomstandigheden het toelaten, met kleine boten (ca. € 10,- tot € 14,- per persoon, afhankelijk van seizoen, niet bij de reissom inbegrepen). Vanaf Biševo varen we naar het eiland Hvar, bekend om haar milde, zonnige klimaat, uitgestrekte lavendelvelden en bruisende nachtleven is de laatste jaren een nieuwe Europese hotspot geworden. De haven van de gelijknamige hoofdstad ligt aan de voet van een eilandfort. Vanaf dit fort is er een prachtig panoramisch uitzicht op de eilandengroep voor de kust, de “Pakleni Otoci”. Door de vele schepen en jachten is het vaak erg druk zijn in de haven van Hvar en daarom hebben we besloten alleen nog in uitzonderingsgevallen in het voor- en naseizoen te overnachten in Hvar. We leggen daarom in de middag aan in Hvar om de stad te bezoeken, aansluitend varen we naar een van baaien in de omgeving voor de overnachting.

Woensdag  Eiland Hvar – Eiland Brač
We varen verder naar Stari Grad, de oudste nederzetting van het eiland Hvar en zeer geliefd bij cultuurliefhebbers. Stari Grad (oude stad) ook wel “Pharos” genoemd heeft talrijke bezienswaardigheden zoals een Dominicaans klooster en het fort Tvrdalj en is het centrum van de wijnbouw van het eiland Hvar. Van Stari Grad varen we naar Bol op het eiland Brač. Hier bevindt zich “Zlatni Rat” (Gouden Hoorn), één van de mooiste stranden aan de Middellandse Zee, waarvan de vorm voortdurend door de zeestroming, de wind en de golven verandert. Vanzelfsprekend is er hier  tijd om te zwemmen en te zonnen. Overnachting in de haven van Bol.

Donderdag  Eiland Brač – Split
De bestemming van vandaag is Split, de hoofdstad van Dalmatië. De 1700 jaar oude stad was ooit het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus en staat onder bescherming van UNESCO. Na een stadsrondleiding staat de rest van de avond ter eigen beschikking om een van de vele musea te bezoeken, te struinen door de smalle straatjes of van het uitzicht te genieten vanaf een terras aan de “Riva”. Overnachting in de haven van Split.

Vrijdag Split – Trogir
Rond 11.00 uur verlaten we Split en varen we eerst naar het eiland Čiovo om nog een laatste keer een duik te nemen in de kristalblauwe zee. Aansluitend keren we terug naar het beginpunt van de reis, Trogir voor de laatste overnachting. Trogir wordt vanwege de onder bescherming van UNESCO vallende binnenstad ook wel “Museumstad” genoemd. U zult tijdens de rondleiding door de stad zelf ontdekken waarom. Overnachting in de levendige haven van Trogir.

Zaterdag
Na het ontbijt tot uiterlijk 09.00 uur ontscheping.

Let op: Voor de reis naar Montenegro is een geldig paspoort verplicht!

Inclusief

 • 15-daagse cruise volgens het programma
 • Halfpension (diner op de dag van inscheping, ontbijt en lunch of diner op de volgende dagen)
 • Welkomstsnack
 • Captain’s Dinner
 • Duits- en Engelstalige gids in de haven tijdens het aan en van boord gaan
 • Volledige dag busreis door Montenegro incl. snack met ham, schapenkaas en vers gebakken brood
 • Stadstour in Kotor
 • Stadstour in Dubrovnik
 • Stadstour in Split
 • Stadstour in Trogir

 

Foto en video

 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4
 • Blue cruise - M/S MIRABELA – route T4

Prijzen en boeken

Op basis van: