M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC

Wees er snel bij! Voor je het weet is deze cruise uitverkocht!
M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
Vanaf ,- per persoon
 • Vertrek: 23 January 2020
 • Duur: 1 dagen
 • Vervoer: Eigenvervoer
Boek nu

Kenmerken

 • Programma : 8-daagse cruise
 • Verzorging : Halfpension volgens routebeschrijving incl. Captain's Dinner
 • Reisleiding : Engels- en Duitssprekende reisleiding en begeleiding
 • Fietstocht : Fietstochten onder begeleiding volgens programma
 • Wandelen : Wandelingen onder begeleiding volgens programma

Het schip

Veel jaren heeft kapitein Damir Kordić samen met zijn jongeren broer Joško aan het roer gestaan van de Vila en zijn gasten door de eilandenwereld van de Kvarner Baai gevaren. Enkele jaren geleden besloot hij een groter schip te kopen. In Griekenland heeft hij haar gevonden – de Kruna Mora (“Sea Crown”) is met een lengte van bijna 44 m een van de langste schepen van onze vloot. Na jaren gevaren te hebben in de wateren van Zuid-Dalmatië en Montenegro en in de Kvarner regio, is de Kruna Mora vanaf 2017 gaan varen vanaf de haven Zadar door de eilandenwereld van Noord-en Midden Dalmatië.

Algemene gegevens

Lengte 43,75 m, gebouwd in 1964, gerenoveerd in 2000 en 2007. 35 Bedden in 16 hutten met individueel regelbare airconditioning en eigen douche/toilet. De hutten onderdek zijn iets ruimer, maar meer gedateerd dan de hutten op het bovendek, de hutten op het bovendek zijn moderner ingericht.

De hutten

Onderdek: 1 vierpersoonshut met smal tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden voor kinderen t/m 13 jaar, 1 driepersoonshut met eenpersoonsbedden, 1 driepersoonshut met smal tweepersoonsbed en eenpersoonsbed,  4 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden en 1 eenpersoonshut (bedbreedte 125 cm).
Hoofddek: 2 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden.
Bovendek: 4 tweepersoonshutten met smal tweepersoonsbed en 2 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden.

Verder

2 extra douches met toilet. Zonnedek (250 m²) met 16 ligstoelen, tafels met banken en stoelen aan dek voor 30 personen en een ruime salon met airconditioning voor 35 personen met afgescheiden restaurants- en ontspanningsruimte.

Minimum aantal deelnemers

Aantal voor Kruna Mora:  18 passagiers
Onze cruises moeten een minimum aantal deelnemers hebben om doorgang te kunnen vinden. Het minimum aantal deelnemers per schip kunt u opvragen bij onze reserveringsafdeling. Mocht het minimum aantal niet gehaald worden wordt u hierover uiterlijk 21 dagen voor vertrek over geïnformeerd. Uiteraard wordt u een gelijkwaardig alternatief schip aangeboden op basis van beschikbaarheid. Indien het alternatief niet naar wens is of niet binnen het reisschema pas wordt de gehele reissom van de cruise terugbetaald.

De route

Rijeka- Eiland Cres – Eiland Lošinj – Eiland Molat – Zadar- Zrmanja (kano-safari) – Eiland Pag – Eiland Rab – Eiland Krk- Rijeka

Deze cruise laat zich het beste omschrijven als een licht actieve cruise. Het programma, dat altijd onder begeleiding is van een gids, is geschikt voor iedereen die niet alleen maar tijd wil doorbrengen op het dek  in de zon en in de zee, maar ook geen zin heeft in een dagelijkse fietstocht van 40 tot 50 km of wandeltochten van meerdere uren. Een mix van zonnebaden, zwemmen, recreatieve fietstochtjes, stadsrondleidingen, korte wandelingen en als hoogtepunt een kajak-safari met picknick. Natuurlijk blijft er ook voldoende tijd over om te genieten van een lekker drankje op een van de vele gezellige terrasjes die we onderweg tegenkomen. Deze cruise is ook geschikt voor gezinnen met kinderen, zelfs kinderfietsen kunnen op verzoek geboekt worden. Onder het motto “alles kan, niets moet”, kan iedereen zelf beslissen aan welke activiteiten wordt deelgenomen of dat het gewoon een dagje ontspannen wordt op het bovendek.

Zaterdag  Rijeka – Eiland Cres
Vanaf 11:30 tot 12:00 uur inscheping in de haven van Rijeka. Wanneer u met de auto reist, kunt u vanaf 09:00 uur al in de haven terecht. U kunt hier al uw bagage achterlaten en ons Service-Team zal u begeleiden naar de garage en een transfer terug naar de haven verzorgen. Vanaf 11:00 kunt u dan in uw hut terecht.Bij het schip staan de fietsen al klaar en kunt u een fiets uitzoeken en eventueel nog even proberen. Onze bemanning zal dan alle fietsen aan boord laden. Na de inscheping begroeting en kennismaking met de bemanning, de begeleiders en medepassagiers onder het genot van een drankje. Na een lunchsnack gaan de trossen los in de richting van het eiland Cres om daar onze eerste duik in het water te nemen. Na aankomst in Cres maken we een wandeling door de stad Cres. Diner aan boord. Overnachting in Cres.

Zondag Eiland Cres – Eiland Lošinj
Na het ontbijt varen we richting het eiland Lošinj. We passeren de zuidwestelijke kust van het eiland Cres en stoppen voor een lange zwempauze in een van de vele baaien. We vervolgen onze route en na de lunch aan boord komen we aan in de haven van Mali Lošinj. Het eiland Lošinj is bedekt door pijnboombossen en staat bekend om haar 300 (bijna) wolkeloze dagen per jaar. Met een beetje geluk zien we nog wat dolfijnen, want in de zee rondom Lošinj zijn 160 geregistreerde dolfijnen te vinden. Na aankomst in Mali Lošinj maken we een korte fietstocht  naar Veli Lošinj  (4km). Op de terugreis bezoeken we de “Mediterrane geurtuin”, waar meer dan 250 soorten van geurige planten groeien. De geurentuin is ca. 1 km van de haven verwijderd, u zou kunnen kiezen om hier of op de fiets of lopend naar toe te gaan. Het diner is op eigen gelegenheid in of wel de konoba van de geurentuin of na terugkomst in een van de restaurants in Mali Lošinj. Overnachting aan boord.

Maandag  Eiland Lošinj – Eiland Molat – Zadar
Onze eerste bestemming van vandaag is het eiland Molat. Molat is een klein eilandje waar rust en natuur voorop staan. Startend vanaf de pier van het dorpje Molat, fietsen we door groene pijnboombossen naar het dorpje Zapuntel en dezelfde route terug naar het schip (ca. 18 km). Diegenen die liever niet gaan fietsen, kunnen een eenvoudige wandeltocht maken over het eiland. Lunch aan boord en na een korte zwemstop varen we richting de stad Zadar, de vroegere hoofdstad van Dalmatië. Na aankomst in Zadar, begeleidt een lokale gids ons door het oude centrum dat is omgeven door imposante muren en bezoeken we belangrijke bezienswaardigheden waaronder het Romeinse Forum, de ronde kerk van Sveti Donat (St. Donatus), de kathedraal van Sveta Stošija (St. Anastasia) en het unieke zeeorgel aan de kade, waarbij de brekende golven een melodie creeëren dat doet denken aan een orgel. Na de rondleiding is er de mogelijkheid om te genieten van een diner in een van de vele restaurants of konobas van Zadar en heerlijk te slenteren over de ‘Kalelarga’, de verkeersvrije hoofdstraat van de stad. Geniet van een drankje  en van de mediterrane sfeer in deze gezellige stad. Overnachting in de haven van Zadar.

Dinsdag  Zadar – Zrmanja Kloof – Eiland Pag
Vandaag staat er een busexcursie naar de Zrmanja rivier op het programma. Hier krijgen we onze kajaks, waarmee we de rivier Zrmanja op gaan (bij te hoog water, wordt deze excursie uitgevoerd met grotere rafts). Voor de lunch gaan we picknicken aan een van de mooiste delen van de rivier, waar diegene die dit willen kunnen gaan zwemmen onder een waterval in het kristalhelder water. Vervolgens peddelen we verder naar de Zrmanja Canyon die gekenmerkt wordt door een uniek landschap en vogelwereld. Bustransfer terug naar Mandre op het eiland Pag, waar we terugkeren naar ons schip. Diner en overnachting aan boord.

Woensdag  Eiland Pag – Eiland Rab
Het eiland Pag onderscheidt zich van andere eilanden door extremen – een kaal maanlandschap aan de ene kant en aan de andere kant uitgestrekte groene weiden waar talloze schapen grazen, die de bekende ‘Pagse kaas’ produceren. De kaas, maar ook het vlees van de schapen, kennen hun eigen speciale pittige smaak, die ze krijgen door de najaarswind ‘Bura’, die het zoute zeewater verspreidt over de schaapsweiden. We varen verder van Mandre naar Lun, ten noordwesten van het eiland. Hier maken we een wandeling naar een van de oudste olijfgaarden in het middellandse Zeegebied. Meer dan 1000 van de in totaal 80000 olijfbomen zijn tot 8 m hoog en gemiddeld 1200 jaar oud. De oudste van de bomen wordt op1600 jaar geschat! Na een lunch aan boord, maken we ons klaar voor Rab, de hoofdstad van het gelijknamige eiland. De oude stad Rab met haar onderscheidende kerktorens strekt zich uit langs een smal en rotsachtig schiereiland. Drie straten doorkruisen het stadje – “de benedenstraat” (Donja Ulica) met cafeetjes en pubs, “de middenstraat” (Srednja Ulica) met boetiekjes, souvenirshops en ijssalons en “de bovenstraat” (Gornja Ulica) met de vier beroemde kerken en kerktorens. Rondleiding onder begeleiding door Rab met aansluitend een wandeling langs de kust naar het Franciscaner klooster St. Euphemia, waar ook een etnologisch museum te vinden is. Dinermogelijkheid in Rab, overnachting aan boord.

Donderdag   Eiland Rab –  Eiland Krk
Na het ontbijt, maken we een eenvoudige fietstocht over het met pijnboombossen bedekte schiereiland Suha Punta (ca. 12 km). Diegenen die wat meer uitdaging zoeken kunnen hiervoor in de plaats een bergwandeling maken naar de Kamenjak (408 m). Deze berg beschermt niet alleen de stad Rab tegen de koude noordelijk winden, maar biedt ook een fantastisch uitzicht op het Velebit gebergte, de eilanden Cres, Lošinj, Silba, Olib, Krk en Pag, de oude stad Rab en het natuurpark van het schiereiland Kalifront. Bij terugkomst aan boord zal iedereen zeker trek hebben en genieten we van een lunch aan boord. Vervolgens verlaten we de haven van Rab. Nadat we in een van de vele baaien een zwempauze hebben gemaakt  varen we naar het laatste eiland, Eiland Krk. Dit eiland is met een oppervlak van ca. 405,78 km2 exact net zo groot als buureiland Cres. In de stad Krk maken we een wandeling waarna we doorvaren naar Njivice voor de overnachting.  Vanavond ‘Captain’s Dinner’ aan boord.

Vrijdag  Eiland Krk – Rijeka
Na het ontbijt varen we eerst een baai in voor een zwempauze en een lunch aan boord. Daarna is het echt afscheid nemen van de Adriatische eilandenwereld en sturen we aan op Rijeka. Eenmaal aangemeerd in Rijeka, wandelen we naar het bedevaartsoort van Trsat, dat net boven de stad ligt. De 485 treden om boven te komen zijn zeker de moeite waard, want het uitzicht vanaf de vesting over de Kvarner baai is spectaculair. Overnachting aan boord in Rijeka.

Zaterdag  Ontscheping
Na het ontbijt ontscheping tot uiterlijk 09.00 uur.

Let op: hoewel het programma het motto volgt: “alles kan, niets moet” en er zelf gekozen kan worden aan welke activiteiten er wel/niet wordt deelgenomen, is er geen terugbetaling van toepassing op de activiteiten waarvan geen gebruik gemaakt wordt.

Afhankelijk van de drukte in de havens tijdens de route kan er eventueel besloten worden de route omgekeerd te varen  Rijeka- Eiland Krk – Eiland Rab – Eiland Pag – Kajak safari – Zadar – Eiland Molat – Eiland Losinj – Eiland Cres – Rijeka

Inclusief

 • 8-daagse cruise volgens het programma
 • Halfpension volgens de routebeschrijving
 • Welkomstsnack
 • Captain’s Dinner
 • Duits- en Engelstalige gids in de haven tijdens het aan en van boord gaan
 • Duits- en Engelstalige gids tijdens de hele cruise
 • Fietsverhuur (helm op aanvraag, bij reservering opgeven)
 • E-bike verhuur voor bijbetaling (130 € per e-bike)
 • Begeleide fietstochten volgens het programma
 • Begeleide wandelingen volgens het programma
 • Toegang tot de “mediterrane geurtuin” incl. rondleiding
 • Kajaksafari op de Zrmanja incl. Picknick en bustransfer
 • Stadstour in Zadar
 • Stadstour in Rab
 • Ingang van het fort van Trsat

 

 

Foto en video

 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC
 • Blue cruise - M/S KRUNA MORA Actief & Relax – route RC

Prijzen en boeken

Op basis van: