M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC

Wees er snel bij! Voor je het weet is deze cruise uitverkocht!
M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
Vanaf ,- per persoon
 • Vertrek: 17 December 2018
 • Duur: 1 dagen
 • Vervoer: Eigenvervoer
Boek nu

Kenmerken

 • Programma : 8-daagse cruise
 • Verzorging : Halfpension volgens routebeschrijving incl. 1x Captain's Dinner

Het schip

De Dalmatino is er nog een voorbeeld van dat de schepen van de Riva vloot eigenlijk familiebedrijven zijn. De familie Škarica uit het kleine dorpje Duće-Glavica bij Omiš heeft het schip enkele jaren geleden gekocht. Ante en zijn zonen Roko en Jure – alle drie kapiteins – zullen het komende seizoen afwisselend ook aan het roer staan van hun nieuwste schip “Carpe Diem”. Dit schip wordt in de winter van 2015/2016 gebouwd en zal voor volgend seizoen ook de wateren van Noord-Dalmatië bevaren.  

Algemene gegevens

Lengte 26 m, gebouwd in 1957, gerenoveerd in 1990. 26 Bedden in 13 hutten met eigen douche/toilet en individueel regelbare airconditioning.

De hutten

Hoofddek: 8 tweepersoonshutten met stapelbed. Bovendek: 5 tweepersoonshutten met stapelbed.

Verder

1 Extra douche met toilet. Zonnedek (90 m²) met 10 ligstoelen, tafels met banken aan dek voor ca. 20 personen en een salon met airconditioning voor 26 personen.  

De route

Zadar – Eiland Murter – Eiland Prvic – Sibenik – Skradin – Krka Watervallen – Eiland Zlarin – Nationaal park Kornati – Eiland Levrnaka – natuurpark Telascica – Eiland Olib – Zadar

 

Het is alweer 4 jaar geleden dat we zijn begonnen met ons Actief en Relax combinatie cruise.

Deze cruise laat zich het beste omschrijven als een licht actieve cruise. Het programma, dat altijd onder begeleiding is van een gids, is geschikt voor iedereen die niet alleen maar tijd wil doorbrengen op het dek  in de zon en in de zee, maar ook geen zin heeft in een dagelijkse fietstocht van 40 tot 50 km of wandeltochten van meerdere uren. Een mix van zonnebaden, zwemmen, recreatieve fietstochtjes, stadsrondleidingen, korte wandelingen en als hoogtepunt een kajak-safari met picknick. Natuurlijk blijft er ook voldoende tijd over om te genieten van een lekker drankje op een van de vele gezellige terrasjes die we onderweg tegenkomen. Deze cruise is ook geschikt voor gezinnen met kinderen, zelfs kinderfietsen kunnen op verzoek geboekt worden. Onder het motto “alles kan, niets moet”, kan iedereen zelf beslissen aan welke activiteiten wordt deelgenomen of dat het gewoon een dagje ontspannen wordt op het bovendek.

 

Zaterdag  Zadar – Eiland Murter

Vanaf 11.30 tot 13.00 uur is de  inscheping in de haven van Zadar, waar onze fietsen al voor u klaar staan aan boord van het schip. Wanneer u met de auto reist kunt u vanaf 10.00 uur al in de haven terecht. Ons Service-Team zal u begeleiden naar de parkeerplaats, indien u deze heeft gereserveerd.  Na de inscheping begroeting door de reisleiding onder het genot van een welkomstdrankje en kennismaking met de bemanning en medepassagiers. Na een lunch snack gaan de trossen los in de richting van het eiland Vrgada om daar onze eerste duik in het water te nemen. Aansluitend varen we verder naar het eiland Murter en meren aan in de baai Podvrske. We maken een korte fietstocht over het eiland- via het dorpje Betina naar de gelijknamige hoofdstad van het eiland Murter en weer terug naar Podvrske (8 km). Betina is het centrum van de traditionele scheepsbouw. In één van de werven nemen we een hier een kijkje bij de scheepsbouwers.  Daarnaast bezoeken we het “trainingscentrum voor duurzame ontwikkeling van de eilanden en de kuststaat”. Terugkeer aan boord, diner en overnachting.

 

Voor gasten die een vlucht geboekt hebben met een latere aankomsttijd en de inscheping hierdoor niet kunnen halen, kan een transfer geregeld worden om in de late middag of avond aan boord te gaan. Het kan zijn dat u hierdoor de eerste middag fietsen mist. Hiervoor is geen restitutie mogelijk.

Zondag Eiland Murter –  Eiland Prvic

Na het ontbijt varen we naar het eiland Tijat en meren aan in de baai Tijascicica voor een uitgebreide zwempauze. Na de lunch aan boord varen we verder naar het eiland Prvic en meren aan in het vissersdorpje Prvic Sepurine. Met de fiets gaan we naar het 2e dorp van het eiland Prvic Luka (ca. 2 km per route), waar we een bezoek brengen aan het museum “Faust Vrancic”. Faust Vrancic leefde in de 16e eeuw en was een diplomaat, geestelijke, universiteitsprofessor en uitvinder. Zo hield hij zich bijvoorbeeld bezig met de mogelijkheden overstromingen van de Tiber te verhinderen of Venetië van drinkwater te voorzien. Verder heeft hij o.a. de parachute uitgevonden. Terug in Sepurine is er gelegenheid te dineren in een van de restaurantjes of konoba’s.

 

 Maandag  Eiland Prvic – Sibenik – Skradin

We verlaten de Adriatische Zee en zoeken de monding van de rivier Krka op. We gaan stroomopwaarts en meren eerst in de stad Šibenik aan. Šibenik, voor het eerst genoemd in 1006, is de jongste van de grotere steden aan de kust, tegelijkertijd tevens de oudste Kroatische stad omdat het gesticht is door de Kroaten zelf. Het bekendste gebouw in de vestingachtige binnenstad is de St. Jacob’s Kathedraal, het belangrijkste Kroatische monument uit de Renaissance. Na een rondleiding door de stad lopen we naar de, net boven de stad, op een heuvel gelegen vesting, waar een prachtig uitzicht op de Krka Delta, de zee en de eilanden op ons wacht. Aansluitend drinken we iets op een terras aan de boulevard voordat we een van de baaien van het Prokljansko Meer – een zeeachtige verbreding van de Krka – binnenvaren voor de lunch aan boord en een zwempauze. Na de lunch varen we door naar Skradin, een plaatsje net voor de Krka Watervallen. We wandelen door het dorpje en bezoeken een museum waar oude stenen monumenten en glazen voorwerpen tentoongesteld worden die het leven in het oude Scardona in de 1ste tot 3de eeuw tonen. Gelegenheid voor een diner in Skradin en overnachting aan boord.

 

Dinsdag  Skradin – Krka Watervallen – Eiland Zlarin

Na het ontbijt fietsen we langs de Krka naar “Skradinski Buk” (ca. 5 km per route), de grootste en bekendste waterval binnen het nationaal park, waar de Krka over zo’n 800m,  in 17 watervallen met tot 100m brede cascaden, 46 meter de diepte invalt. Vergeet niet zwemkleding mee te nemen, want het is een unieke ervaring in de Krka rivier te zwemmen net onder de watervallen.  Na terugkeer bij het schip lunchen we aan boord en varen we weer de Adria op. We meren aan bij het vestingseiland Sveti Nikola voor een wandeling. Na een bezoek aan de vesting varen we naar het nabij gelegen eiland Zlarin. Zlarin wordt niet zonder reden het “koraaleiland” genoemd, want de bewoners houden zich al honderden jaren bezig met het koraalduiken. We bezoeken het koraal museum waar we te zien krijgen hoe koraalsieraden gemaakt worden. Aansluitend is er gelegenheid om in een restaurant te dineren.

 

Woensdag  Eiland Zlarin – Nationaal park Kornati – Natuurpark Telascica

Ongetwijfeld het hoogtepunt van deze reis! De Ierse Nobelprijswinnaar George Bernard Shaw omschreef het zo: “Op de laatste dag van zijn schepping, bekroonde God zijn werk en schiep vanuit tranen, sterren en lucht de Kornati Eilanden”. De prachtige natuur, ontelbare kleine en grotere eilanden (in de volksmond ook wel aangeduid als: “een eiland voor elke dag van het jaar”) maken de Kornati Eilanden tot een uniek paradijs. Het is de grootste eilandenverzameling in de Adriatische Zee met 147 eilanden en riffen en een totale oppervlakte van 69 m2, verspreid over 230 km2

We verlaten Zlarin en doorvaren het Nationaal Park Kornati over de gehele lengte. Op het eiland Levrnaka maken we een wandeling. Lunch aan boord en voldoende tijd om te zwemmen. Vervolgens verlaten we Nationaal Park Kornati en varen natuurpark Telascica binnen. Telascica is een ca. 8 km diep ingesneden baai in het zuidoosten van het eiland Dugi Otok. We maken hier een wandeling naar het meer “Mir” (vrede)  en over de stenen rotsen die hier tot 161 m boven de zeespiegel reiken. Het zal waarschijnlijk zijn hier een ezel tegen te komen, want hier leven 15 ezels in de vrije natuur. In deze betoverende omgeving wordt het “Captains diner” geserveerd.


Donderdag   Natuurpark Telascica- Eiland Olib

Na het ontbijt verlaten we het natuurpark en varen naar via westkust van Dugi Otok naar het noordwesten. Na ca. 3 uur varen gaan we voor anker in de mooie baai Sakarun met turquoise blauw water. Uitgebreide zwempauze en lunch aan boord. Vervolgens varen we langs de vuurtoren Veli Rat, de met 42 m niet alleen de hoogste vuurtoren van Kroatië is, maar ook als de mooiste gezien wordt.

De gelige tint van vuurtoren komt door ca. 100.000 eidooiers die toegevoegd zijn aan het gips ter bescherming tegen het zeezout.

Ons doel vandaag is het eiland Olib. Hier is er gelegenheid te dineren in een van de restaurants.

Bij ongunstige windomstandigheden ( Bora ) zullen we in plaats van bij het eiland Olib, bij het eiland Ist of Molat overnachten.

 

Vrijdag  Eiland Olib – Zadar

Het eiland Olib vormt samen met Silba en Premuda, en enkele kleinere onbewoonde eilandjes een eigen archipel aan de grens tussen Dalmatië en Kvarner, die officieel deel uitmaken van de stad Zadar. Olib heeft slechts 150 permanente bewoners, die zich vooral bezighouden met de olijfteelt en wat landbouw. In de afgelopen jaren is men zich bezig gaan houden met oude tradities, en dus wordt hier weer zeezout gewonnen en kussens en matrassen van zeegras gemaakt. Korte fietstocht (ongeveer 7 km) of een wandeling over het eiland. We bezoeken de olijfolie molen, de wachttoren “Kastel”, die werd gebouwd in de 16e eeuw als bescherming tegen piraten en krijgen we uitgelegd hoe de winning van zeezout in zijn werk gaat. We verlaten Olib en zetten koers naar Zadar. Lunch aan boord tijdens het varen, een laatste zwempauze  en wanneer we aankomst in de haven van Zadar, staat een gids on op te wachten voor een rondleiding door de oude stad, omgeven door dikke muren. U kunt dineren in een van de vele restaurants en overnachting in Zadar.

 

Zaterdag  Ontscheping

Na het ontbijt ontscheping tot uiterlijk 09.00 uur.

 

Let op: hoewel het programma het motto volgt: “alles kan, niets moet” en er zelf gekozen kan worden aan welke activiteiten er wel/niet wordt deelgenomen, is er geen terugbetaling van toepassing op de activiteiten waarvan geen gebruik gemaakt wordt.

Foto en video

 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S DALMATINO Actief & Relax – route ZC

Prijzen en boeken

Op basis van: