M/S COLUMBO – route T4

Wees er snel bij! Voor je het weet is deze cruise uitverkocht!
M/S COLUMBO – route T4
Vanaf ,- per persoon
 • Vertrek: 15 September 2019
 • Duur: 1 dagen
 • Vervoer: Eigenvervoer
Boek nu

Kenmerken

 • Programma : 15-daagse cruise
 • Verzorging : Halfpension incl. Captain's Dinner
 • Snack : Snack bij inscheping
 • Excursie : Volle dagexcursie door Montenegro incl. lunch
 • Stadsrondleiding : Rondleiding in Dubrovnik, Split en Trogir

Het schip

Nadat kapitein Arsen Ercegović samen met zijn vader Tomislav en zijn zonen jarenlang aan het roer van de MS Orkan heeft gestaan, besloot hij enkele jaren geleden een compleet nieuw schip te bouwen. Zo ontstond de MS Columbo, een zeer comfortabel schip met stalen romp. Arsen en zijn zonen hebben er tijdens de bouw persoonlijk op toegezien dat het de gasten op dit schip aan niets zou ontbreken. De buitengewone tevreden gasten in de afgelopen jaren zijn het bewijs dat dat de familie Ercegović gelukt is. Het jaar 2014 werd er één van belangrijke beslissingen. Zoon Karlo heeft al lang zijn kapiteinsdiploma en zijn jongere broers Paško en Roko hebben deze bijna ook op zak. In het voorjaar hebben zij besloten de MS Orkan te verkopen en tegelijkertijd een nieuw schip te bouwen de MY Mystic. Terwijl Karlo en Paško het commando over de MS Columbo nemen, staan Arsen en Roko sinds 2015 aan het roer van hun nieuwste schip de Mystic.

Algemene gegevens

Lengte 35 m, gebouwd in 2009. 37 Bedden in 17 hutten met eigen douche/toilet en individueel regelbare airconditioning.

De hutten

Onderdek: 6 tweepersoonshutten met smal tweepersoonsbed, 2 driepersoonshutten met smal tweepersoonsbed en een 3e bed.

Hoofddek: 4 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden.

Bovendek: 4 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden, 1 driepersoonshut met smal tweepersoonsbed en een 3e bed.

Verder

1 extra douche met toilet. Zonnedek (120 m²) met 20 ligstoelen, tafel met banken aan dek voor 25 personen, zwemplateau met douche op het achterdek en een ruime salon met airconditioning voor 41 personen.

De route

Zaterdag: Vanaf 11.30 tot 13.30 uur is de inscheping in de haven van Trogir. Wanneer u met de auto reist kunt u vanaf 10.00 uur al bij onze parkeerplaats receptie terecht. U krijgt hier uw parkeerplaats toegewezen, indien gereserveerd en ons Service-Team begeleidt u verder en brengt uw bagage naar de haven. Voor gasten die een vlucht geboekt hebben met een latere aankomsttijd en de inscheping hierdoor niet kunnen halen, wordt een transfer naar de Makarska Riviera geregeld om hier in de late middag of avond aan boord te gaan. Na de inscheping begroeting door de reisleiding onder het genot van een welkomstdrankje en kennismaking met de bemanning en medepassagiers. Na een lunch snack verlaten we Trogir en leggen als eerste aan in een baai bij het eiland Čiovo. Hier nemen we een eerste zwempauze voordat we naar Omiš of naar de Makarska Riviera varen. Overnachting in Omiš, Brela, Baška Voda of Makarska.

 

Zondag: We varen langs de eilanden Brač en Hvar in de richting van het schiereiland Pelješac, bekend om haar uitstekende rode wijnen. Na een lange zwempauze sturen we aan op Korčula. Korčula heeft één van de oudste en mooiste steden van Dalmatië en wordt vanwege haar vestingachtige aanzien ook wel “Klein-Dubrovnik” genoemd. In het verleden werd het eiland ook wel het “Zwarte Eiland” genoemd, door uitgestrekte pijnboombossen. Overnachting in de geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Marco Polo.

 

Maandag: We zetten onze reis voort naar het zuiden en stoppen om te zwemmen in een van de baaien bij het eiland Mljet. De eindbestemming van vandaag zijn de Elafiti eilanden. We overnachten in het vissersdorpje Suđurađ of op het eiland Šipan of gaan voor anker in een baai.

 

Dinsdag: Na het ontbijt lichten we het anker en varen richting Cavtat waar we de grens passeren na de grensformaliteiten. Na ongeveer 2 uur varen, bereiken we het zuidelijke eindpunt van Kroatië en verlaten we de Kroatische wateren in de richting van Montenegro. We varen de baai van Kotor in, omgeven door hoge bergen die tot 25 km landinwaarts reiken en komen aan bij het kleine eilandje “Gospa od Škrpjela”. Het eiland is kunstmatig gecreëerd van stenen die opgestapeld zijn op een onderwater rif. Mis vooral een bezoek aan de barokke kerk niet, gebouwd in 1630 en voorzien van meer dan 70 olieverfschilderijen uit de 17e eeuw. Ook het museum met Griekse en Latijnse inscripties daterend tussen de 16e en 19e eeuw is een bezoek waard. Op slechts enkele minuten met de boot ligt de stad Perast, waar we aanleggen voor de nacht. Perast kende een rijke periode in de 17e en 18e eeuw, dankzij scheepvaart en scheepbouw. De vloot van Perast telde toen zeker 100 schepen.

 

Woensdag: De stadsmuren van Kotor zijn uniek omdat ze niet alleen de stad maar ook de daarachter gelegen berg Sveti Ivan (260 m) omgeven. De stadsmuren zijn 5 km lang, 3-15 meter dik en tot 20 meter hoog. Nadat we hebben aangelegd in de haven van Kotor, staat onze gids ons al op te wachten om ons te begeleiden op een volle dagexcursie in het mooie “Land van de Zwarte Bergen”. Vanaf Kotor rijden we langs een smalle weg, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op het Lovčen Massief. We stoppen in het plaatsje Njeguši, vooral bekend om de luchtgedroogte ham. Geniet van een gastronomische stop met ham, kaas en versgebakken brood ( bij de prijs inbegrepen), onder het genot van een glaasje rode wijn (Vranac). We gaan verder naar Cetinje, de voormalige hoofdstad van Montenegro en stad van de Montenegrijnse Koningen. Tijdens de stadsrondleiding bezoeken we ook het paleis van Koning Nikola van Montenegro, nu een museum. We rijden naar de kust en maken een fotostop bij het uitzicht op het eiland van Sveti Stefan, een voormalig piratennest, nu een exclusief hotel. Vervolgens gaan we door naar Budva, de belangrijkste vakantieplaats aan de kust van Montenegro. Hier krijgen we een rondleiding door het pittoreske oude deel, dat in 1979 compleet verwoest werd door een zware aardbeving. De stad is compleet tot in de kleinste details gerestaureerd in de late tachtiger jaren. Er is hier voldoende vrije tijd om zelf door de stad te struinen even lekker te gaan eten of even naar het strand Mogren te gaan. Terug naar het schip in Kotor voor de overnachting.

 

Donderdag: Al vroeg in de ochtend, omstreeks 07.30 uur verlaten we Kotor. Na een uur varen passeren we weer de grenscontrole bij Zelenika en verlaten we Montenegro om aan te sturen op Dubrovnik. In Dubrovnik worden we opgewacht door onze reisleiding voor een rondleiding door de oude binnenstad. De afstand van de haven naar het centrum van Dubrovnik is een goed half uur lopen of een paar minuten met de bus. Elk kwartier gaat er een bus naar het oude centrum en kost ca. 10 Kuna per rit. De laatste bus vanuit het centrum vertrekt omstreeks 02.00 uur. Na de rondleiding is er nog voldoende tijd om zelf nog door de stad te struinen, musea te bezoeken of ergens te gaan eten. We overnachten in Dubrovnik.

 

Vrijdag: De ochtend is nog vrij ter besteding in Dubrovnik. Rondom lunchtijd verlaten we de “Parel van de Adria” en gaan eerst naar de Elafiti Eilanden om te zwemmen. De avond en de nacht brengen we door in het vissersdorp Slano aan het vaste land.

 

Zaterdag: We varen in een rustig tempo naar de baai van Pomena op het eiland Mljet. Een deel van het eiland is tot nationaal park uitgeroepen – twee zoutwatermeren (in het grootste van de twee meren ligt een eilandje met een voormalig klooster) zijn door een smal kanaal met zee verbonden. Gelegenheid om het Nationaal Park Mljet te bezoeken (toegang inclusief boottocht naar het eiland met het klooster, ca € 15,- ter plaatse te voldoen). We raden ook aan te gaan zwemmen in de zoutwatermeren waar de watertemperatuur altijd 2 graden boven die van zee ligt.

 

Zondag: We varen naar het eiland Lastovo. Het eiland was jarenlang afgesloten voor buitenlandse bezoekers vanwege de militaire basis in de tijd van voormalig Joegoslavië. Het eiland heeft hierdoor wel haar authenticiteit behouden en is een ware oase van rust met prachtige, mediterrane vegetatie. Enkele jaren geleden werd de eilandengroep uitgeroepen tot natuurpark (toegangsprijs ca. € 3,- per persoon, ter plaatse te voldoen). Na een zwempauze leggen we aan in de haven van Ubli, de hoofdstad of in de beschutte baai Velo Lago. De tocht naar het eiland Lastovo is afhankelijk van de weersomstandigheden, bij slecht weer varen we naar Vela Luka op het eiland Korčula.

 

Maandag: Na een zwempauze varen we vandaag naar het tweede “verboden” eiland – Vis. Vis was net als Lastovo vele jaren gesloten voor buitenlandse bezoekers tot eind jaren tachtig. Waar ooit militaire basis lag, wordt nu wijn verbouwd. Het eiland Vis wordt nog niet overspoeld door het toerisme, heeft een ongerepte natuur en ontelbare baaien en stranden. We overnachten in de haven van Komiža, een mooi stadje aan de westkust van het eiland.

 

Dinsdag: Op maar 5 zeemijlen van Komiža, ligt het kleine eilandje Biševo met de beroemde “Blauwe Grot” (Modra Špilja). Rond het middaguur worden de zonnestralen, die door een onderzeese opening in de grot doorkomen, door de witte zeebodem gereflecteerd en wordt de grot, alleen bij een rustige zee, in een blauw licht gedompeld. De tocht naar de grot vindt plaats, als de weersomstandigheden het toelaten, met kleine boten (ca. € 5,- tot € 7,- per persoon, niet bij de reissom inbegrepen). Vanaf Biševo varen we naar het eiland Hvar, bekend om haar milde, zonnige klimaat, uitgestrekte lavendelvelden en bruisende nachtleven is de laatste jaren een nieuwe Europese hotspot geworden. De haven van de gelijknamige hoofdstad ligt aan de voet van een eilandfort. Vanaf dit fort is er een prachtig panoramisch uitzicht op de eilandengroep voor de kust, de “Pakleni Otoci”. Door de vele schepen en jachten is het vaak erg druk zijn in de haven van Hvar en daarom hebben we besloten alleen nog in uitzonderingsgevallen in het voor- en naseizoen te overnachten in Hvar. We leggen daarom in de middag aan in Hvar en hebben hier ongeveer 2 uur om de stad te bezoeken, aansluitend varen we naar een van baaien in de omgeving voor de overnachting.

 

Woensdag: We varen verder naar Stari Grad, de oudste nederzetting van het eiland Hvar en zeer geliefd bij cultuurliefhebbers. Stari Grad (oude stad) ook wel “Pharos” genoemd heeft talrijke bezienswaardigheden zoals een Dominicaans klooster en het fort Tvrdalj en is het centrum van de wijnbouw van het eiland Hvar. Van Stari Grad varen we naar Bol op het eiland Brač. Hier bevindt zich “Zlatni Rat” (Gouden Hoorn), één van de mooiste stranden aan de Middellandse Zee, waarvan de vorm voortdurend door de zeestroming, de wind en de golven verandert. Vanzelfsprekend is er hier voldoende tijd om te zwemmen en te zonnen. Overnachting in de haven van Bol.

 

Donderdag: De bestemming van vandaag is Split, de hoofdstad van Dalmatië. De 1700 jaar oude stad was ooit het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus en staat onder bescherming van UNESCO. Na een stadsrondleiding staat de rest van de avond ter eigen beschikking om een van de vele musea te bezoeken, te struinen door de smalle straatjes of van het uitzicht te genieten vanaf een terras aan de “Riva”. Overnachting in de haven van Split.

 

Vrijdag: Rond 11.00 uur verlaten we Split en varen we eerst naar het eiland Čiovo om nog een laatste keer een duik te nemen in de kristalblauwe zee. Aansluitend keren we terug naar het beginpunt van de reis, Trogir voor de laatste overnachting. Trogir wordt vanwege de onder bescherming van UNESCO vallende binnenstad ook wel “Museumstad” genoemd. U zult tijdens de rondleiding door de stad zelf ontdekken waarom. Overnachting in de levendige haven van Trogir.

 

Zaterdag: Na het ontbijt tot uiterlijk 09.00 uur ontscheping.

 

Let op: Voor de reis naar Montenegro is een geldig paspoort verplicht!

Foto en video

 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4
 • Blue cruise - M/S COLUMBO – route T4

Prijzen en boeken

Op basis van: