M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD

Wees er snel bij! Voor je het weet is deze cruise uitverkocht!
M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
Vanaf ,- per persoon
 • Vertrek: 18 October 2019
 • Duur: 1 dagen
 • Vervoer: Eigenvervoer
Boek nu

Kenmerken

 • Programma : 8 daagse cruise
 • Verzorging : Halfpension incl. Captain's Dinner
 • Reisleiding : Engels- en Duitssprekende reisleiding en begeleiding
 • Fietstocht : Fietstochten onder begeleiding
 • Stadsrondleiding : Rondleiding in Dubrovnik en Trogir

Het schip

Nadat de familie Ercegović – Arsen en zijn zonen Karlo, Paško en Roko – voor het eerst met hun Columbo vertrokken voor de zomer van 2009, was het na 9 jaar tijd om afscheid te nemen. Sinds 2015 besturen Arsen en Roko hun nieuwe schip MY Mystic, terwijl Karlo en Paško het bevel voeren over de MS Columbo. Al in het jaar ervoor besloot de familie opnieuw een nieuw schip te bouwen, een luxe motorjacht. Er moest dus een koper worden gevonden voor de Columbo die er met dezelfde liefde en toewijding voor zal zorgen als de familie Ercegović heeft gedaan. Zo staat Ivica Rakuljić van Krilo Jesenice sinds 2018 aan het roer van Columbo, een kapitein met meer dan 30 jaar ervaring in de scheepvaartsector. Direct na de lagere school stapte hij in de nautische voetafdrukken van zijn grootvader en vader, die met hun schip zand uit de zee baggeren. Omdat de bemanning aan boord van hun eigen schip al groot genoeg was, besloot hij om met vrachtschepen over de oceanen te reizen. Na 18 jaar keerde hij terug naar de inheemse Adriatische Zee en vervoerde goederen van het vasteland naar de Dalmatische eilanden. Sinds enkele jaren is hij kapitein van een motorschip om vakantiegangers de schoonheid van de Dalmatische eilandwereld te laten zien. Met zijn ervaring is Ivica niet alleen een goede kapitein, maar ook een uitstekende gastheer die met succes de traditie van Columbo voortzet.

Algemene gegevens

Lengte 35 m, gebouwd in 2009. 37 Bedden in 17 hutten met eigen douche/toilet en individueel regelbare airconditioning.

De hutten

Onderdek: 6 tweepersoonshutten met smal tweepersoonsbed, 2 driepersoonshutten met smal tweepersoonsbed en een 3e bed.
Hoofddek: 4 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden.
Bovendek: 4 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden, 1 driepersoonshut met smal tweepersoonsbed en een 3e bed.

Verder

1 extra douche met toilet. Zonnedek (120 m²) met 28 ligstoelen, tafel met banken aan dek voor 25 personen, zwemplateau met douche op het achterdek en een ruime salon met airconditioning voor 41 personen.

Minimum aantal deelnemers

Aantal voor Columbo: 20 passagiers
Onze cruises moeten een minimum aantal deelnemers hebben om doorgang te kunnen vinden. Het minimum aantal deelnemers per schip kunt u opvragen bij onze reserveringsafdeling. Mocht het minimum aantal niet gehaald worden wordt u hierover uiterlijk 21 dagen voor vertrek over geïnformeerd. Uiteraard wordt u een gelijkwaardig alternatief schip aangeboden op basis van beschikbaarheid. Indien het alternatief niet naar wens is of niet binnen het reisschema pas wordt de gehele reissom van de cruise terugbetaald.

De route

Trogir – Eiland Brač –  Eiland Korčula- Eiland Mljet – Elafiten eilanden – Dubrovnik – Schiereiland Pelješac – Eiland Korčula – Eiland Hvar- Eiland Šolta – Trogir

Zaterdag  Trogir – Eiland Brač
Tussen 12:00 en 14:00 inscheping in de haven van Trogir. Als u met de auto naar Trogir reist, kunt u uiterlijk van 10:00 tot 13:00 uur naar de receptie van onze parkeerplaats rijden. Hier parkeert u uw voertuig en ons serviceteam brengt uw bagage naar de haven, naar het schip. Via de voetgangersbrug bereikt u de haven in ongeveer tien minuten (ongeveer 1.100 m). Onze fietsen wachten al voor het schip om door u te worden overgenomen. Nadat u een fiets hebt geselecteerd en mogelijk een testronde heeft gemaakt, zorgt ons team voor het laden op het schip. Na het inschepen ontmoeting door onze gids met een welkomstdrankje en het leren kennen van de bemanning en medereizigers. Na een snack aan boord maken we het anker los en om 15:00 uur varen we richting Supetar op het eiland Brač. Brač staat ook bekend om de witte kalksteen die hier wordt gedolven – gebouwen over de hele wereld, zoals het Witte Huis in Washington of de Reichstag in Berlijn, zijn er gebouwd. Na aankomst in Supetar nemen we de fietsen en rijden over Splitska en Postira naar Pučišća. Diner aan boord en overnachting in de haven van Pučišća. Fietskilometers 24,9 km.

Voor gasten die een vlucht geboekt hebben met een latere aankomsttijd en de inscheping hierdoor niet kunnen halen, kan een transfer naar Brač geregeld worden om hier in de late middag of avond aan boord te gaan.

Zondag Eiland Brač –  Eiland Korčula
Na het ontbijt verlaten we het eiland Brač en zetten we koers naar eiland Korčula. We meren aan in het kleine plaatsje Račišće en halen de fietsen van het dek. We fietsen naar een uitkijkpunt boven de stad Korčula en via Pupnat en Kneža terug naar Račišće. Daarna nemen we de boot naar de stad Korčula, waar we de nacht doorbrengen. We wandelen nog even door de prachtige, vestingachtige oude binnenstad van de geboorteplaats Marco Polo. Diner aan boord. Fietskilometers 32,2 km.

Maandag Eiland Korčula – Eiland Mljet – Elafiten eilanden
We verlaten het eiland Korčula en varen richting het natuureiland Mljet. Een gedeelte van dit eiland is tot nationaal park uitgeroepen – twee zoutwatermeren (in het grootste van de twee meren ligt een eilandje met een voormalig klooster) worden door een smal kanaal met zee verbonden. We leggen aan in Pomena en fietsen in rustig tempo door de bossen van het eiland via Babino Polje en Prožura naar Saplunara, weer terug naar Prožura en verder naar Sobra. Hier wacht ons schip ons op en na de lunch aan boord varen we naar Elafiteneiland Šipan. Diner aan boord  in Šipanska Luka. Fietskilometers  29,3 km.

Dinsdag Elafiten eilanden – Dubrovnik
De korte fietstocht van vandaag neemt ons mee op het eiland Šipan van Šipanska Luka naar Suđurađ en weer terug. Vanaf hier gaan we weer aan boord en varen naar Dubrovnik, waar we rond lunchtijd aankomen. Na de lunch aan boord haalt onze gids u op voor een rondleiding door de oude stad. De afstand tot de oude stad is een paar minuten met de bus, die vertrekt in de directe omgeving van onze schepen. Vertrek ongeveer om de 10 minuten, rit 12 kuna (bij de kiosk) of 15 kuna (in de bus), laatste terugkeer om 02:00 uur. Na de stadstour is de rest van de dag vrij om de unieke oude stad te ontdekken en te genieten. Wandel langs de beroemde “Stradun”, maak een wandeling over de machtige stadsmuren of neem de kabelbaan naar de 415 m hoge berg Srđ, van waaruit u een uniek uitzicht heeft op de oude stad en de zee. Gelegenheid voor diner en overnachting in Dubrovnik. Fietskilometers 10,7 km.

Woensdag Dubrovnik – Schiereiland Pelješac – Eiland Korčula
We verlaten Dubrovnik en varen naar Prapratno op het schiereiland Pelješac. We fietsen eerst naar Mali Ston en Ston twee dorpen die door een indrukwekkende muur met elkaar verbonden zijn. De muur dateert uit de 14e eeuw en is 5,5 km lang, de tweede langste muur ter wereld. Hier bevindt zich ook de oudste en grootste zoutpan van het Middellandse Zeegebied die dateert uit de tijd voor Christus. Mali Ston is bekend om de mossel- en oesterteelt.  We fietsen verder naar via Dubrava en Žuljana naar Trstenik. Hier ligt ons schip en na de lunch aan boord varen we weer naar Kućište, een klein dorpje, waar we na een zwemstop in de late namiddag aanmeren. Captain’s dinner aan boord en overnachting in Kućište. Fietskilometers 36,2 km.

Donderdag Eiland Korčula – Eiland Hvar
Na het ontbijt varen we naar het eiland Hvar. Na aankomst in de stad Hvar, de hoofdstad van het gelijknamige eiland, stappen we direct op de fiets en fietsen we door eindeloze lavendelvelden en wijngaarden en het dorpje Velo Grablje naar Stari Grad, de oudste nederzetting van het eiland, ontstaan in de 4e eeuw voor Christus als de Griekse kolonie Pharos. Hvar is overigens het eiland dat de meeste zonuren telt en het mildste klimaat heeft. Lunch aan boord in de stad Stari Grad  en aansluiten nog een lichte fietstocht via Vrboska  naar Jelsa  en terug. Gelegenheid voor diner en overnachting in de haven van Stari Grad. Fietskilometers ca. 21 km.

Vrijdag Eiland Hvar – Eiland Šolta – Trogir
We varen twee uur van Stari Grad naar Stomorska, op het eiland Šolta. Šolta behoort tot een van de kleinste Dalmatische eilanden en staat bekend om de van hoge kwaliteit donkergekleurde olijfolie die hier geproduceerd wordt. We fietsen door authentieke, oude dorpjes, via Grohote naar Maslina. In Maslinica  brengen we voor de laatste keer onze fietsen aan boord om naar Trogir terug te keren. Maar niet voordat we nog een keer van een heerlijke lunch genoten hebben en een laatste duik in het heldere water van de Adriatische Zee nemen. In de avond staat er een rondleiding door de stad op het programma om de unieke atmosfeer van deze “‘Museumstad” op te snuiven. Overnachting aan de kade van Trogir. Fietskilometers  18,6 km.

Zaterdag Ontscheping
Na het ontbijt ontscheping tot ca. 09.00 uur.

Inclusief

 • 8-daagse cruise volgens het programma
 • Halfpension volgens de routebeschrijving
 • Welkomstsnack
 • Captain’s Dinner
 • Duits- en Engelstalige gids in de haven tijdens de inscheping en ontscheping en gedurende de hele cruise
 • Fietsverhuur (helm op aanvraag, geef aan bij boeking)
 • Mogelijkheid e-bike te boeken tegen meerprijs van 130,-
 • Begeleide fietstochten volgens het programma
 • Fietstochten onder begeleiding van ervaren gidsen volgens het programma
 • Stadstour in Dubrovnik
 • Stadstour in Trogir

 

Foto en video

 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Eilandhoppen Dalmatië – route TD

Prijzen en boeken

Op basis van: