M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC

Wees er snel bij! Voor je het weet is deze cruise uitverkocht!
M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
Vanaf ,- per persoon
 • Vertrek: 23 January 2020
 • Duur: 1 dagen
 • Vervoer: Eigenvervoer
Boek nu

Kenmerken

 • Programma : 8-daagse cruise
 • Verzorging : Halfpension volgens routebeschrijving incl. 1x Captain's Dinner
 • Snack : Snack bij inscheping
 • Reisleiding : Engels- en Duitssprekende reisleiding en begeleiding
 • Fietstocht : Fietstochten onder begeleiding

Het schip

Nadat de familie Ercegović – Arsen en zijn zonen Karlo, Paško en Roko – voor het eerst met hun Columbo vertrokken voor de zomer van 2009, was het na 9 jaar tijd om afscheid te nemen. Sinds 2015 besturen Arsen en Roko hun nieuwe schip MY Mystic, terwijl Karlo en Paško het bevel voeren over de MS Columbo. Al in het jaar ervoor besloot de familie opnieuw een nieuw schip te bouwen, een luxe motorjacht. Er moest dus een koper worden gevonden voor de Columbo die er met dezelfde liefde en toewijding voor zal zorgen als de familie Ercegović heeft gedaan. Zo staat Ivica Rakuljić van Krilo Jesenice sinds 2018 aan het roer van Columbo, een kapitein met meer dan 30 jaar ervaring in de scheepvaartsector. Direct na de lagere school stapte hij in de nautische voetafdrukken van zijn grootvader en vader, die met hun schip zand uit de zee baggeren. Omdat de bemanning aan boord van hun eigen schip al groot genoeg was, besloot hij om met vrachtschepen over de oceanen te reizen. Na 18 jaar keerde hij terug naar de inheemse Adriatische Zee en vervoerde goederen van het vasteland naar de Dalmatische eilanden. Sinds enkele jaren is hij kapitein van een motorschip om vakantiegangers de schoonheid van de Dalmatische eilandwereld te laten zien. Met zijn ervaring is Ivica niet alleen een goede kapitein, maar ook een uitstekende gastheer die met succes de traditie van Columbo voortzet.

Algemene gegevens

Lengte 35 m, gebouwd in 2009. 37 Bedden in 17 hutten met eigen douche/toilet en individueel regelbare airconditioning.

De hutten

Onderdek: 6 tweepersoonshutten met smal tweepersoonsbed, 2 driepersoonshutten met smal tweepersoonsbed en een 3e bed.
Hoofddek: 4 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden.
Bovendek: 4 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden, 1 driepersoonshut met smal tweepersoonsbed en een 3e bed.

Verder

1 extra douche met toilet. Zonnedek (120 m²) met 28 ligstoelen, tafel met banken aan dek voor 25 personen, zwemplateau met douche op het achterdek en een ruime salon met airconditioning voor 41 personen.

Minimum aantal deelnemers

Aantal voor Columbo: 20 passagiers
Onze cruises moeten een minimum aantal deelnemers hebben om doorgang te kunnen vinden. Het minimum aantal deelnemers per schip kunt u opvragen bij onze reserveringsafdeling. Mocht het minimum aantal niet gehaald worden wordt u hierover uiterlijk 21 dagen voor vertrek over geïnformeerd. Uiteraard wordt u een gelijkwaardig alternatief schip aangeboden op basis van beschikbaarheid. Indien het alternatief niet naar wens is of niet binnen het reisschema pas wordt de gehele reissom van de cruise terugbetaald.

De route

Trogir – Split – Omiš – Cetina Canyon (Rafting) – Makarska Riviera – Pelješac-schiereiland – Eiland Mljet – Eiland Korčula – Eiland Hvar – Eiland Brač – Trogir 

Deze cruise laat zich het beste omschrijven als een licht actieve cruise. Het programma, dat altijd onder begeleiding is van een gids, is geschikt voor iedereen die niet alleen maar tijd wil doorbrengen op het dek  in de zon en in de zee, maar ook geen zin heeft in een dagelijkse fietstocht van 40 tot 50 km of wandeltochten van meerdere uren. Een mix van zonnebaden, zwemmen, recreatieve fietstochtjes, stadsrondleidingen, korte wandelingen en als hoogtepunt een rafttocht door de kloof van de rivier Cetina.  Natuurlijk blijft er ook voldoende tijd over om te genieten van een lekker drankje op een van de vele gezellige terrasjes die we onderweg tegenkomen. Deze cruise is ook geschikt voor gezinnen met kinderen, zelfs kinderfietsen kunnen op verzoek geboekt worden. Onder het motto “alles kan, niets moet”, kan iedereen zelf beslissen aan welke activiteiten wordt deelgenomen of dat het gewoon een dagje ontspannen wordt op het bovendek

Zaterdag Trogir – Split
Stadstour en wandeling in Split
Tussen 12:00 en 14:00 inscheping in de haven van Trogir. Als u met de auto naar Trogir reist, kunt u uiterlijk van 10:00 tot 13:00 uur naar de receptie van onze parkeerplaats rijden. Hier parkeert u uw voertuig en ons serviceteam brengt uw bagage naar de haven, naar het schip. Via de voetgangersbrug bereikt u de haven in ongeveer tien minuten (ongeveer 1.100 m). Onze fietsen wachten al voor het schip om door u te worden overgenomen. Nadat u een fiets hebt geselecteerd en mogelijk een testronde heeft gemaakt, zorgt ons team voor het laden op het schip. Na het inschepen ontmoeting door onze gids met een welkomstdrankje en het leren kennen van de bemanning en medereizigers. Tijdens een lichte lunch snack verlaten we om 15:00 uur Trogir en leggen aan in een van de baaien van het eiland Čiovo, om daar een eerste duik in het water te nemen. Na een uitgebreide zwempauze varen we naar Split, de tweede grootste stad van Kroatië en hoofdstad van Dalmatië. De 1700 jaar oude stad is gebouwd rondom het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus en staat op de werelderfgoederenlijst van UNESCO. Na een stadstour, maken we een wandeltocht door het bosrijke park Marjan dat op de gelijknamige berg (178 m) ligt. Het park is een natuurreservaat en herbergt meer dan 400 verschillende, beschermde plantensoorten. Diner en overnachting in de haven van Split waar het genieten is van de levendige atmosfeer van een mediterrane stad. Overnachting in de haven van Split.
Voor gasten die een vlucht geboekt hebben met een latere aankomsttijd en de inscheping hierdoor niet kunnen halen, wordt een transfer naar Split geregeld om hier in de late middag of avond aan boord te gaan. Het is mogelijk dat u de stadstour op deze eerste dag hierdoor mist. Restitutie hiervoor is niet mogelijk.

Zondag Split – Omiš & Cetina kloof – Makarska Riviera
Rafting op de Cetina
Na het ontbijt varen we naar Omiš, een klein stadje aan de monding van de Cetina rivier. Gedurende duizenden jaren is de Cetina rivier uitgeslepen tot een canyon met bizarre rotsformaties. Het kristalheldere water, de hoge kliffen (tot 180 meter), de watervallen en de meren bieden een nog ongerepte natuur. Een minibus neemt ons mee naar het beginpunt van onze raftingtocht van vandaag, Pavića Most. Hier krijgen we de juiste uitrusting en uitleg, voordat we de rivier opgaan. De opblaasbare boten worden bestuurd door ervaren gidsen. De tocht stroomafwaarts duurt ongeveer 2,5 uur. Onderweg stoppen we twee keer voor een energie snack en om even te zwemmen. Het doel is “‘Radmanove Mlinice”, oude watermolens. Aansluitend gaan we met de bus terug naar ons schip in Omiš. Diegenen die liever niet meedoen aan de rafting tocht, kunnen de stad Omiš beter leren kennen of ervoor kiezen om te ontspannen in een van de cafés in het oude centrum. Na een lunch aan boord, verlaten we Omiš en na een zwempauze varen we naar de Makarska Riviera, bekend om de eindeloze fijne kiezelstranden. Gelegenheid om te dineren in een van de vele restaurants en overnachten in Brela, Baška Voda of Makarska. 

Maandag Makarska Riviera – Schiereiland Pelješac
Fietstocht en wandeling op Pelješac, wijnproeverij
We varen verder richting het zuiden en meren aan in Kućište op het schiereiland Pelješac, het op één na grootste schiereiland van Kroatië, bekend om haar uitstekende rode wijnen. We fietsen naar Orebić (5 km), de hoofdstad van het eiland, dat ligt aan de voet van de berg Sveta Ilija (961 m). Na een ronde door het dorp wandelen we naar het franciscaner klooster uit de 16e eeuw (ca. 2 km) dat 152 meter boven zeespiegel ligt. Van hier is een prachtig uitzicht over de zee en het eiland Korčula. In Orebić is gelegenheid om te lunchen met aansluitend een wijnproeverij. We fietsen terug naar het beginpunt Kućište (ca. 5 km). Diner en overnachting aan boord.

Dinsdag Schiereiland Pelješac – Eiland Mljet – Eiland Korčula
Wandeling Nationaal park Mljet
Na het ontbijt, verlaten we Pelješac en varen naar het eiland Mljet. Een gedeelte van dit eiland is tot nationaal park uitgeroepen – twee zoutwatermeren (in het grootste van de twee meren ligt een eilandje met een voormalig klooster) worden door een smal kanaal met zee verbonden. We leggen aan in het kleine Pomena, vlakbij de ingang van het nationale park. We maken een wandeling door het park, een boottocht naar het voormalig klooster is bij de prijs inbegrepen. Vergeet niet badkleding mee te nemen, want het zoutwatermeer is altijd 2 graden warmer dan de Zee. Na het bezoek aan het park, lunchen we aan boord en aansluitend varen naar het eiland Korčula. Het eiland werd vanwege haar uitgestrekte pijnboombossen ook wel het “Zwarte Eiland” genoemd. We leggen aan in de gelijknamige hoofdstad, die een van de mooiste binnensteden van Dalmatië heeft en door haar vestingachtige aanzien ook wel als “Klein Dubrovnik” bekend staat. Gelegenheid om ergens in de stad te gaan eten, overnachting aan boord.

Woensdag Eiland Korčula – Eiland Hvar
Fietstour Korcula, wandeling Hvar
Na het ontbijt fietsen we naar het plaatsje Račišće (ca. 13 km). Hier gaan we weer aan boord en varen in de richting van Hvar. Onderweg stoppen we in een van de prachtige baaien om te zwemmen. In de namiddag komen we aan in de stad Hvar, de hoofdstad van het gelijknamige eiland. Na een begeleide wandeling door de stad wacht ons een lichte klim naar de vesting „Španjola“ waar we een fantastisch uitzicht hebben over de stad Hvar en de voorgelegen eilanden “Pakleni Otoci”. Vervolgens varen we naar één van de baaien van het eiland Hvar of van de Pakleni eilanden voor de overnachting. ‘s Avonds Captain’s Diner aan boord.

Donderdag Eiland Hvar – Eiland Brač
Fietstour Hvar
We varen rond de noordwestpunt van het eiland Hvar naar de oudste nederzetting van het eiland – Stari Grad. Stari Grad (de Oude Stad) werd vroeger ‘Pharos’ genoemd en was de hoofdstad van het eiland. Pharos verloor haar leidende rol eeuwen geleden aan de stad Hvar, maar nog steeds zien we hier de goed bewaard gebleven monumenten uit vroeger tijden zoals het Paleis Hektorović. Stari Grad heeft wel haar rol weten te behouden als het centrum van de wijnproductie. We fietsen van Stari Grad naar het schilderachtige vissersdorpje Jelsa en na een pauze keren we terug (ca. 22 km). Lunch aan boord. De namiddag en avond staan gereserveerd voor een bezoek aan het stadje Bol (Brač), bekend om het beroemdste strand van Kroatië – “Zlatni Rat” (de Gouden Hoorn) dat ongeveer tot 300 meter in zee loopt. Het is een natuurlijk fenomeen omdat het puntje van het strand telkens van richting verandert vanwege de verschillende zeestromingen. Gelegenheid iets te eten in Bol op eigen gelegenheid.

Vrijdag Eiland Brač – Trogir
Fietstour op Brac, Stadstour Trogir 
Na het ontbijt fietsen we langs een Dominicaans klooster naar het dorpje Murvica. Na een korte pauze keren we weer terug naar Bol en maken een tussenstop bij het strand Zlatni Rat om te zwemmen (ca. 14 km). De fietsen gaan voor de laatste keer aan boord en we varen langs de zuidwestkust van het eiland naar Trogir. Onderweg stoppen we nog voor de lunch aan boord en een zwempauze. In de namiddag komen we aan in Trogir. Trogir wordt vanwege de onder bescherming van UNESCO vallende binnenstad ook wel “Museumstad” genoemd.  Het is een unieke belevenis door de smalle straatjes te slenteren en de imposante stadsmuren, vestingtorens en kerken te bewonderen. We krijgen een rondleiding door de stad met aansluitend de gelegenheid om ergens in de stad lekker te gaan eten. Overnachting in de gezellige haven van Trogir.

Zaterdag Ontscheping
Na het ontbijt ontscheping tot uiterlijk 09.00 uur.

Let op: Alhoewel het programma het motto volgt: ‘alles kan, niets moet’ en er zelf gekozen kan worden aan welke activiteiten er wel/niet wordt deelgenomen, is er geen terugbetaling van toepassing op de activiteiten waarvan geen gebruik gemaakt wordt.De programmavolgorde kan ook enigszins veranderen als gevolg van lokale omstandigheden of weersomstandigheden. Het kan dus gebeuren dat in plaats van het avondeten de lunch aan boord wordt geserveerd of vice versa.

INCLUSIEF

 • 8-daagse cruise volgens het programma
 • Halfpension volgens de routebeschrijving
 • Welkomstsnack
 • Kapiteinsdiner
 • Duits- en Engelstalige gids in de haven tijdens de inscheping en ontscheping en de hele cruise
 • Fietsverhuur (helm op aanvraag, geef aan bij boeking)
 • Begeleide fietstochten en wandelingen volgens het programma
 • Rafting tour op de Cetina
 • Wijnproeverij in Orebić
 • Toegang tot het nationale park Mljet incl. boottocht naar het kloostereiland
 • Ingang van het fort Španjola in Hvar
 • Stadstour in Split
 • Stadstour in Trogir

 

 

 

 

Foto en video

 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC
 • Blue cruise - M/S COLUMBO Actief & Relax – route TC

Prijzen en boeken

Op basis van: