M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC

Wees er snel bij! Voor je het weet is deze cruise uitverkocht!
M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
Vanaf ,- per persoon
 • Vertrek: 08 December 2019
 • Duur: 1 dagen
 • Vervoer: Eigenvervoer
Boek nu

Kenmerken

 • Programma : 8-daagse cruise
 • Verzorging : Halfpension volgens routebeschrijving incl. 1x Captain's Dinner
 • Reisleiding : Engels- en Duitssprekende reisleiding en begeleiding
 • Fietstocht : Fietstochten onder begeleiding
 • Fietshuur : Fietshuur inclusief (fietshelm, indien gewenst bij reservering op te geven)

Het schip

De Familie Skarica vaart al jaren met het houten motorzeilschip MS Dalmatino onze routes vanaf haven Zadar. Met name worden zij ingezet in het voor- en naseizoen voor onze actieve fietscruises.
Om onze gasten meer comfort te kunnen bieden in de toekomst heeft de familie besloten om een nieuw schip te bouwen. In seizoen 2016 is hun nieuwste schip Carpe Diem onze vloot gaan versterken. Dit moderne stalen schip heeft niet alleen 17 comfortabele hutten en een ruime lounge op het bovendek krijgen maar ook een eigen fietsenstalling.
Ante Skarica stond aan het roer van zijn vertrouwde Dalmatino, terwijl zijn zonen Roko & Jure (alle 2 kapiteins) elkaar afwisselden aan het roer van de Carpe Diem. Eind 2019 wordt de MS Dalmatino verkocht en de familie met weer een nieuw schip gaan varen, nl. de MY Voyage. Terwijl Ante van zijn verdiende rust gaat genieten zullen zijn zonen de zorg dragen over zowel de Carpe Diem als de Voyage.

Algemene gegevens

Lengte 40 m, gebouwd in 2016. 35 Bedden in 17 hutten met individueel regelbare airconditioning en eigen douche/toilet.

De hutten

Onderdek:  7 tweepersoonshutten met smal tweepersoonsbed, 1 driepersoonshut met smal tweepersoonsbed en eenpersoonsbed.
Hoofddek: 
4 tweepersoonshutten met smal tweepersoonsbed, 5 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden.

Verder

2 Extra douches met toilet. Zonnedek (250 m²) met 20 ligstoelen, zwemplateau met douche op het achterdek. Salon met airconditioning voor 36 personen op het bovendek, tafel met banken en stoelen op het overdekte bovendek achter de salon. Fietsenstalling op het hoofddek.

Minimum aantal deelnemers

Aantal voor Carpe Diem: 20 passagiers
Onze cruises moeten een minimum aantal deelnemers hebben om doorgang te kunnen vinden. Het minimum aantal deelnemers per schip kunt u opvragen bij onze reserveringsafdeling. Mocht het minimum aantal niet gehaald worden wordt u hierover uiterlijk 21 dagen voor vertrek over geïnformeerd. Uiteraard wordt u een gelijkwaardig alternatief schip aangeboden op basis van beschikbaarheid. Indien het alternatief niet naar wens is of niet binnen het reisschema pas wordt de gehele reissom van de cruise terugbetaald.

De route

Zadar – Eiland Ugljan – Eiland Pasman –  Eiland Murter –  Vodice – Sibenik – Skradin – Krka Watervallen – Eiland Zlarin – Nationaal park Kornati –  natuurpark Telascica – Eiland Vir –Nin – Zadar

 

Deze cruise laat zich het beste omschrijven als een licht actieve cruise. Het programma, dat altijd onder begeleiding is van een gids, is geschikt voor iedereen die niet alleen maar tijd wil doorbrengen op het dek  in de zon en in de zee, maar ook geen zin heeft in een dagelijkse fietstocht van 40 tot 50 km of wandeltochten van meerdere uren. Een mix van zonnebaden, zwemmen, recreatieve fietstochtjes, stadsrondleidingen, korte wandelingen en als hoogtepunt een kajak-safari met picknick. Natuurlijk blijft er ook voldoende tijd over om te genieten van een lekker drankje op een van de vele gezellige terrasjes die we onderweg tegenkomen. Deze cruise is ook geschikt voor gezinnen met kinderen, zelfs kinderfietsen kunnen op verzoek geboekt worden. Onder het motto “alles kan, niets moet”, kan iedereen zelf beslissen aan welke activiteiten wordt deelgenomen of dat het gewoon een dagje ontspannen wordt op het bovendek.

 

Zaterdag  Zadar – Eiland Ugljan – Eiland Pasman
– Inscheping , fietstour op Ugljan
Tussen 11:30 en 13:00 uur inschepen in de haven van Zadar. Als u met uw eigen auto naar Zadar aankomt, kunt u vanaf 10:00 tot 12:00 uur naar de haven en direct naar uw schip rijden. Hier kunt u uw bagage uitladen. Ons serviceteam helpt u om uw bagage aan boord te brengen, die eerst aan dek wordt achtergelaten totdat de hutten klaar zijn om 11.30 uur. Brengt u dan de auto naar de parkeergarage (indien via I.D. Riva Tours gereserveerd) en loopt u dan terug (ongeveer 700 m) naar de haven.
Onze fietsen staan ​​al voor het schip klaar om door u overgenomen te worden. Nadat u een fiets hebt geselecteerd en eventueel een testronde hebt gemaakt, zorgt ons team voor het laden op het schip. Daarna wordt u door onze gids begroet met een welkomstdrankje en leert u de bemanning kennen. Tijdens een snack maken we het anker los en gaan we naar het eiland Ugljan. We meren aan in Preko en maken een fietstocht naar Kukljica (ongeveer 8 km). De boot gaat verder naar Pašman op het eiland met dezelfde naam. Diner en overnachting.
Voor gasten die een vlucht geboekt hebben met een latere aankomsttijd en de inscheping hierdoor niet kunnen halen, kan een transfer geregeld worden om in de late middag of avond aan boord te gaan. Het kan zijn dat u hierdoor de eerste middag fietsen mist. Hiervoor is geen restitutie mogelijk.


Zondag Eiland Pasman – Eiland Murter – Vodice
Fietstour op eiland Murter, bezoek museum in Betina
Na het ontbijt gaan we eerst naar het eiland Murter en meren we aan in de baai van Podvrške. Met de fiets rijden we naar Betina, waar we het museum van de houten scheepsbouw bezoeken. Op de terugweg naar het schip (in totaal ongeveer 8 km) maken we een stop in Murter, waar gelegenheid is voor een olijfolieproeverij met kaas, ham en wijn (ongeveer 15 € per persoon, ter plaatse te betalen). Lunch aan boord, dan gaan we naar de baai Tijašnica op het eiland Tijat. Na een zwempauze gaan we verder naar Vodice. Gelegenheid voor het diner in Vodice en overnachting aan boord in haven Vodice

Maandag  Vodice – Sibenik – Skradin
– Rondleiding in stad Sibenik, vesting Barone en Sv. Mihovil
We verlaten de Adriatische Zee en zoeken de monding van de rivier Krka op. We gaan stroomopwaarts en meren eerst in de stad Šibenik aan. Šibenik, voor het eerst genoemd in 1006, is de jongste van de grotere steden aan de kust, tegelijkertijd tevens de oudste Kroatische stad omdat het gesticht is door de Kroaten zelf. Het bekendste gebouw in de vestingachtige binnenstad is de St. Jacob’s Kathedraal, het belangrijkste Kroatische monument uit de Renaissance. Na een rondleiding door de stad lopen we naar de net boven de stad, op een heuvel gelegen vesting, waar een prachtig uitzicht op de Krka Delta, de zee en de eilanden op ons wacht. Aansluitend drinken we iets bij de vesting voordat we een van de baaien van het Prokljansko Meer – een zeeachtige verbreding van de Krka – binnenvaren voor de lunch aan boord en een zwempauze. Na de lunch varen we door naar Skradin, een plaatsje net voor de Krka Watervallen. Gelegenheid voor een diner in Skradin en overnachting aan boord.

Dinsdag  Skradin – Krka Watervallen – Eiland Zlarin
– Fietstour rondom Krka nationaalpark
Na het ontbijt fietsen we langs de Krka naar “Skradinski Buk” (ca. 5 km per route), de grootste en bekendste waterval binnen het nationaal park, waar de Krka over zo’n 800m,  in 17 watervallen met tot 100m brede cascaden, 46 meter de diepte invalt. Vergeet niet zwemkleding mee te nemen, want het is een unieke ervaring in de Krka rivier te zwemmen net onder de watervallen.  Na terugkeer bij het schip lunchen we aan boord en varen we weer de Adria op. We meren aan bij het vestingseiland Sveti Nikola voor een wandeling. Na een bezoek aan de vesting varen we naar het nabij gelegen eiland Zlarin. Zlarin wordt niet zonder reden het “koraaleiland” genoemd, want de bewoners houden zich al honderden jaren bezig met het koraalduiken. We bezoeken het koraal museum waar we te zien krijgen hoe koraalsieraden gemaakt worden. Aansluitend is er gelegenheid om in een restaurant te dineren.

Woensdag  Eiland Zlarin – Nationaal park Kornati – Eiland Levrnaka – Natuurpark Telascica
– Nationaal park Kornati – wandeling op Lervrnaka  en Telascica
Ongetwijfeld het hoogtepunt van deze reis! De Ierse Nobelprijswinnaar George Bernard Shaw omschreef het zo: “Op de laatste dag van zijn schepping, bekroonde God zijn werk en schiep vanuit tranen, sterren en lucht de Kornati Eilanden”. De prachtige natuur, ontelbare kleine en grotere eilanden (in de volksmond ook wel aangeduid als: “een eiland voor elke dag van het jaar”) maken de Kornati Eilanden tot een uniek paradijs. Het is de grootste eilandenverzameling in de Adriatische Zee met 147 eilanden en riffen en een totale oppervlakte van 69 m2, verspreid over 230 km2.
We verlaten Zlarin en doorvaren het Nationaal Park Kornati over de gehele lengte. Op het eiland Levrnaka maken we een wandeling. Lunch aan boord en voldoende tijd om te zwemmen. Vervolgens verlaten we Nationaal Park Kornati en varen natuurpark Telascica binnen. In deze betoverende omgeving wordt het “Captains diner” geserveerd.

Donderdag   Natuurpark Telascica- Eiland Vir
– Wandeling naar het zoutmeer en de kliffen van Telašćica
Telašćica is een ongeveer 8 km diepe baai in het zuidoosten van het eiland Dugi Otok. Hier maken we een wandeling langs weelderige mediterrane vegetatie naar het zoutwatermeer, dat ondergronds met de zee is verbonden. Vanaf hier kunnen we ook de maximaal 161 m hoge kliffen bereiken, van waaruit een adembenemend uitzicht op de zee biedt. Het schip blijft een van de ontelbare baaien van de archipel. Zwemvakantie, lunch aan boord, ga dan verder naar het eiland Vir. Gelegenheid voor diner en overnachting.

Vrijdag  Eiland Vir – Nin – Zadar
Fietstocht naar de zoutwerken in Nin, rondleiding door de stad in Zadar
We verlaten Vir en gaan per boot naar Zaton, waar we onze laatste fietstocht beginnen (ongeveer 8 km). We fietsen naar de stad Nin, waar ooit de kroningsceremoniën van de Kroatische heersers plaatsvonden. Er is, onder andere, de rond 800 gebouwde kerk “Sveti Križ” (Heilige Kruiskerk), die ook “de kleinste kathedraal ter wereld” wordt genoemd. Bezoek aan de zoutwerken en keer dan terug naar het schip. Lunch aan boord, gevolgd door de laatste zwemvakantie, voordat je de haven van Zadar binnengaat, waar onze gids je meeneemt op een rondleiding over het schiereiland, omringd door machtige muren. Gelegenheid voor diner en overnachting.

Zaterdag  Ontscheping
Na het ontbijt ontscheping tot uiterlijk 09.00 uur.

Let op: hoewel het programma het motto volgt: “alles kan, niets moet” en er zelf gekozen kan worden aan welke activiteiten er wel/niet wordt deelgenomen, is er geen terugbetaling van toepassing op de activiteiten waarvan geen gebruik gemaakt wordt.

INCLUSIEF

 • 8-daagse cruise volgens het programma
 • Halfpension volgens de routebeschrijving
 • Welkomstsnack
 • Kapiteinsdiner
 • Duits- en Engelstalige gids in de haven tijdens de inscheping en ontscheping en de hele cruise
 • Fietsverhuur (helm op aanvraag, geef aan bij boeking)
 • Begeleide fietstochten, wandelingen en wandelingen volgens het programma
 • Bezoek aan het museum voor houten scheepsbouw in Betina
 • Stadstour in Šibenik
 • Bezoek aan de forten Barone en Sveti Mihovil in Šibenik
 • Cappuccino op het fort Barone
 • Toegang tot Nationaal Park Krka-watervallen
 • Toegang tot Nationaal Park Kornati-eilanden
 • Toegang tot natuurpark Telašćica
 • Bezoek aan de zoutwerken in Nin
 • Rondleiding door de stad in Zadar

 

Foto en video

 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC
 • Blue cruise - M/S CARPE DIEM Actief & Relax – route ZC

Prijzen en boeken

Op basis van: