M/S ARIA FKK – route RF

Wees er snel bij! Voor je het weet is deze cruise uitverkocht!
M/S ARIA FKK – route RF
Vanaf ,- per persoon
 • Vertrek: 05 December 2019
 • Duur: 1 dagen
 • Vervoer: Eigenvervoer
Boek nu

Kenmerken

 • Programma : 8-daagse cruise
 • Verzorging : Volpension incl. Captain's Dinner
 • Snack : Snack bij inscheping
 • Reisleiding : Engels- en Duitssprekende reisleiding in de haven

Het schip

Kapitein Jure Tomas is al sinds 1998 met zijn MS Planka  vast onderdeel van onze vloot . Zijn zoon Marin staat hem sinds een aantal jaar bij als kapitein zodat Jure zich kon bekommeren om de bouw van een nieuw schip en in  2016 is de MS Aria toegevoegd aan onze vloot. Een majestueuze motorzeilboot – de hoogte van de waterlijn tot de top van de mast is 32 m – die met twee fokken en grootzeilen ook daadwerkelijk kan zeilen (als het weer het toelaat). Een 675 pk motor geeft de Aria een topsnelheid van 12 knopen, maar de normale kruissnelheid zal ca. 8-9 knopen zijn  want zo kan men optimaal en in alle rust genieten van de Adriatische Zee en de eilanden. Jure staat aan het roer van zijn vertrouwde Planka en zijn zoon Marin bestuurd het nieuwere schip Aria.

Algemene gegevens

Lengte 43,50 m, gebouwd in 2016. 40 Bedden in 18 hutten met individueel regelbare airconditioning en douche/toilet.

Hutten

Onderdek:  2 driepersoonshutten met 2 eenpersoonsbedden en een 3e bed erboven, 2 tweepersoonshutten met
eenpersoonsbedden, die aan elkaar geschoven kunnen worden om er een tweepersoonsbed van te maken*.
4 tweepersoonshutten met  tweepersoonsbed. Het onderdek beschikt over een ventilatiesysteem dat ook bij gesloten patrijspoorten voor frisse lucht zorgt.
Hoofddek:  6 tweepersoonshutten met tweepersoonsbed.
Bovendek: 4 tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden die aan elkaar geschoven kunnen worden om er een tweepersoonsbed van te maken*.
*Geef  a.u.b. bij boeking uw wens voor een eenpersoonsbedden en aan elkaar geschoven bedden aan, zodat de crew voor de inscheping dit al in orde kan maken.

Verder

2 Extra douches/toilet. Zonnedek (250 m2) met 40 ligstoelen, tafels met banken en stoelen op het overdekte hoofddek achter de salon voor 40 personen, zwemplateau met douche of het achterdek, salon met airconditioning voor 40 personen.

Minimum aantal deelnemers

Aantal voor Aria:  20 passagiers

Onze cruises moeten een minimum aantal deelnemers hebben om doorgang te kunnen vinden. Het minimum aantal deelnemers per schip kunt u opvragen bij onze reserveringsafdeling. Mocht het minimum aantal niet gehaald worden wordt u hierover uiterlijk 21 dagen voor vertrek over geïnformeerd. Uiteraard wordt u een gelijkwaardig alternatief schip aangeboden op basis van beschikbaarheid. Indien het alternatief niet naar wens is of niet binnen het reisschema pas wordt de gehele reissom van de cruise terugbetaald.

De route

Kroatië heeft een traditie van meer dan 50 jaar in het naturisme. In 1961 werd al bij het Limfjord dichtbij Vrsar het eerste naturistencomplex Koversada geopend, een van de grootste in zijn soort binnen Europa. Vrijwel langs de gehele kustlijn, zijn naturistenstranden te vinden maar ook veel onofficiële stranden en baaien waar bijna alleen naturisten elkaar treffen. Naturisme kent in Kroatië een hoge acceptatie. Wat is er mooier dan egaal bruin te worden op het dek van een motorzeilschip, textielvrij in het glasheldere water van afgelegen baaien te duiken? Daarom is besloten op enkele data, vanuit Rijeka een speciale naturistencruise te organiseren met de M/S Planka en met ons nieuwste schip MS Aria. Overnachtingen vinden veelal plaats in kleinere vissersdorpen of afgelegen baaien.

Onze tip: combineer een naturistencruise met een verblijf op een van onze naturisten vakantiecomplexen in Istrië – Solaris in Poreč, Koversada in Vrsar of Valalta in Rovinj.

 

Zaterdag Rijeka – Eiland Rab
Vanaf 11.30 tot 13.00 uur inscheping in de haven van Rijeka. Wanneer u met de auto reist, kunt u vanaf 10.00 uur al in de haven terecht. Ons Service-Team zal u begeleiden naar de garage en een transfer verzorgen terug naar de haven. Na de inscheping begroeting door de reisleiding met een welkomstdrankje en kennismaking met de bemanning en medepassagiers. Na een lunch snack gaan de “trossen los” in de richting van het eiland Rab. Na ongeveer 4 uur varen gaan we voor anker in een eenzame baai om voor de eerste keer een duik te nemen in het heerlijke water. Diner is aan boord in de baai en aansluitend verder naar de stad Rab waar we om ca. 20.00 uur aankomen voor de overnachting. De oude binnenstad van Rab met haar markante klokkentorens strekt zich uit over een smalle, rotsachtige landtong die aan twee zijden omgeven is door water. Drie straten doorkruisen de oude binnenstad – de “beneden straat” (Donja Ulica) met talrijke cafés en kroegjes, de “midden straat” (Srednja Ulica) met boetieks, souvenirshops en ijssalons en de “boven straat” (Gornja Ulica) die naar de vier kerken met de klokkentorens leidt.

Zondag Eiland Rab – Eiland Olib
Na het ontbijt is er nog tijd voor een korte wandeling door de stad of om nog even een kopje koffie te gaan drinken op een van de terrasjes in de haven. Om ca. 10.00 uur is het vertrek richting het zuiden. Onderweg is er een langere zwempauze in een van de baaien en lunchen we aan boord. We gaan omstreeks 19.00 uur voor anker bij het Eiland Olib. Dit eiland behoort samen met de eilanden Silba en Premuda en enkele kleinere onbewoonde eilandjes tot een eigen archipel, precies op de grens van de Kvarner regio en Dalmatië. Olib heeft nu ca. 150 vaste inwoners die zich overwegend met de olijfbouw en landbouw bezighouden. De laatste jaren houdt men zich ook weer steeds meer bezig met traditionele ambachten, zoals (zee)zout winning op traditionele wijze en het maken van kussens en matrassen van zeegras. Diner is aan boord van ons schip en overnachting in Olib. Bij ongunstige wind (Bora) is de overnachting in Mandre op het eiland Pag.

Maandag Eiland Silba – Eiland Llovik
We gaan vroeg vertrekken, om ca. 08.00 uur en maken een na een korte vaart een stop bij het eiland Silba om lekker te zwemmen. We lunchen aan boord en omstreeks 17.00 uur varen we verder en om 19.00 uur meren we aan op het eiland Llovik, in een kleine haven. Het kleine, slechts 5,5 km2 grote eilandje wordt gekenmerkt door de mediterrane vegetatie Macchia, groene bossen en olijfboomgaarden. Het dorpje zelf kleurt prachtig door diverse bloemen, oleanders en palmbomen. Het eiland wordt daarom met recht het “Bloemeneiland” genoemd. Diner aan boord en overnachting in de kleine haven.

Dinsdag Eiland Llovik – Eiland Losinj
Na het ontbijt steken we over naar het eiland Lošinj. Lošinj is bekend om haar 300 wolkeloze dagen per jaar en uitgestrekte pijnboombossen. Met een beetje geluk zien we misschien vandaag dolfijnen, want rondom het eiland Lošinj leven meer dan 160 dolfijnen. We varen een eenzame baai in waar we veel tijd hebben te zonnen en te zwemmen tot ca. 16.00 uur. Tussendoor lunchen we aan boord. We varen verder naar het stadje Mali Lošinj waar we om ca. 18.00 uur aankomen. Diner en overnachting aan boord.

Woensdag Eiland Losinj – Martinšćica
Na het ontbijt varen we van Lošinj naar het buureiland Cres dat bij de plaats Osor door een draaibrug met eiland Lošinj verbonden is. Het eiland Cres heeft met een opp. van ca. 405,78 km2 exact dezelfde grootte als het eiland Krk. Cres en Krk delen delen tevens de eerste plaats van grootste eiland in de Adriatische zee. De hoogtepunten van het eiland zijn de eindeloze olijfboomgaarden en ontelbare kudde schapen. Het lamsvlees van Cres staat bekend als één van de beste culinaire specialiteiten van het eiland. Na ruim de tijd genomen te hebben om te zwemmen en te zonnen in een van de baaien van het eiland varen we naar Martinšćica waar we overnachten aan boord.

Donderdag Martinšćica – Valun
Na het ontbijt, hoe kan het ook anders, stoppen we in een mooie baai om van het verfrissende water te genieten. Ons dagdoel is het vissersdorpje Valun. Aan boord genieten we ’s avonds van het heerlijke Captain’s diner en overnachten we in de haven van Valun.

Vrijdag Valun – Rijeka
Onze laatste dag in de dromerige eilandenwereld is aangebroken. We verlaten Valun en na een zwempauze en onze lunch aan boord varen we terug naar ons beginpunt Rijeka. Hier zullen we omstreeks 17.00 uur aankomen. Diner is aan boord en overnachting in de haven van Rijeka.

Zaterdag
Na het ontbijt tot uiterlijk 09.00 uur ontscheping.

Voorwaarden en faciliteiten

 • 8 daagse programma
 • Inscheping in de haven van Rijeka tussen 09:00 en 12.00 uur
 • Volpension
 • Wanneer de nachttemperatuur niet te hoog zijn vervalt de overnachting in Mali Losinj op woensdag. Er wordt dan overnacht in een afgelegen baai en Mali Losinj wordt dan voor ca. 2 uur op de donderdag bezocht.
 • Bij een hoge nachttemperatuur moet in dorpen met stroomaansluiting overnacht worden, omdat anders de airconditioning niet in werking is.
 • Bij slecht weer zoals regenval worden de verblijven in de dorpjes verlengd waarbij naaktrecreatie niet mogelijk is!
 • Weersomstandigheden kunnen veranderingen in het Blue cruise routeverloop tot gevolg hebben
 • Alle genoemde tijden zijn informatie en onder voorbehoud
 • De Blue cruise route kan ook in omgekeerde richting gevaren worden
 • Naturisme is toegestaan op het zonnedek (ook tijdens de vaart), in afgelegen baaien en op de naturistenstranden.
 • Zowel in de salon als bij het binnenvaren van een haven is het verplicht tenminste badkleding te dragen.

Foto en video

 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF
 • Blue cruise - M/S ARIA FKK – route RF

Prijzen en boeken

Op basis van: