Actieve Blue Cruises

Als leidende touroperator op het gebied van cruisevakanties in Kroatië hebben wij ons het doel gesteld een actieve vakantie aan te bieden, dat gecombineerd wordt met een gevarieerd aanbod van natuurlijke schoonheden, cultuur, lekker en gezond eten in het “land van de duizend eilanden”. In 1996 hebben we de fietscruises geïntroduceerd. De ideale combinatie van een fietsvakantie en een cruise voor iedereen die elke dag iets nieuws wil ontdekken op de fiets en die niet elke dag van hotel willen wisselen of op het zelfde punt te eindigen waar de tocht is begonnen.

routes & tours

Onze fietsbegeleiders zijn tegelijkertijd ook de belangrijkste adviseurs bij het samenstellen van de routes, uiteraard ook voor deze brochure. Hun ervaring is de basis voor het verbeteren van bestaande routes, maar ook voor het plannen van de nieuwe. Wij proberen onze tours altijd zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven. De routeprofielen, die u in deze brochure of online bij elke fietscruise kunt terugvinden geven een indruk van de moeilijkheidsgraad van de diverse fietstours. De hoogteaanduidingen in de profielen zijn gebaseerd op metingen die ongeveer om de 25 meter zijn gedaan.

kajak & rafting

Excursies met een kajak of rafts zijn een verfrissende afwisseling tijdens onze actieve cruises. De tours hebben een gemiddelde moeilijkheidsgraad en zijn toegankelijk voor elke leeftijdsklasse. Ervaring is niet vereist en na een korte introductie bent u al klaar om te starten. Een unieke gelegenheid om de adembenemende natuurschoonheden van de Zrmanja en de Cetina rivier en de kloof waardoor zij stromen te ervaren. De aanbieders van deze tours kunnen terugkijken op jarenlange ervaring en hebben allen de benodigde vergunningen.

actief & relax combinatie blue cruise

Voor groepen, studiereizen of teambuilding hebben we al vaak speciale programma’s samengesteld. Een mix van een reguliere relaxcruise, gastronomie en activiteiten, die niet veel conditie vergen, maar wel de sportieve geest bevorderen. De planning en bespreking van een dergelijk programma begint vaak als volgt: ” Ik wil graag een fietsvakantie doen, maar ik weet niet of ik wel voldoende conditie heb. Wandelen, doe ik ook af en toe en rafting wil ik graag eens uitproberen, maar liever niet alleen”. Dit soort en nog veel meer andere vragen komen naar boven bij mensen die tijdens hun vakantie graag actief willen zijn, maar ook wel de tijd willen nemen om een heerlijk duik in het water te nemen, lekker te zonnen op het strand of ontspannen een cappuccino willen drinken. Juist deze mensen hadden wij in gedachten toen wij deze routes bedachten, de “Actief en Relax combinatie”. In deze routes combineren wij de meeste populaire elementen uit de bestaande routes. Van alles een beetje, maar wel onder het motto “alles kan, niets moet”.

Wandelcruises

Onze wandelcruise gaat van Zadar door een mooiste gebied voor afwisselende wandeltochten. U “woont” op ons schip M/S Dalmatino, die u niet alleen van eiland tot eiland brengt, maar uiteraard ook de mooiste baaien aan doet voor een verfrissende zwempauze.
De dagelijkse wandeltochten onder leiding van ervaren reis-en wandelbegeleiders hebben doorgaans een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Alpinistische hoogstandjes worden hier niet vereist. De verzorging is volpension. Afhankelijk van het programma kan de lunch ook een lunchpakket of picknick zijn. In ieder geval moet u over gemiddelde conditie beschikken en geschikte kleding en schoenen meenemen, want de wandelingen gaan overwegend over onverharde wegen en paden.

moeilijkheidsgraad van de fietscruises

Zowel de Adriatische kust als de eilanden zijn overwegend geen vlakke gebieden.
De routes gaan overwegend via heuvelachtige, deels ook bergachtige trajecten met soms steile beklimmingen. Een goede conditie is daarom ook vereist. De routes zijn geschikt voor deelnemers die ook thuis regelmatig fietstochten ondernemen of een andere sport beoefenen. Bovendien dient u er rekening mee te houden, dat de temperaturen in Kroatië aanzienlijk hoger zijn dan bij u thuis en veelal ook in juni of september de 30°C kan bereiken. We hebben bij al onze routes een het aantal fietskilometers en een routeprofiel weergegeven waarop de hoogtes worden aangeduid om u een indruk te geven van de moeilijkheidsgraad van iedere route en etappe. De routebeschrijvingen en hoogteprofielen worden zorgvuldig samengesteld, echter kunnen er kleine afwijkingen voorkomen. De routebeschrijvingen en profielen zijn daarom informatief.

fietshelm

Voor uw eigen veiligheid raden wij u aan een fietshelm te dragen. Wanneer u bij ons fietshuur boekt (bij de fietscruises en de ‘’actief en relax combinatie” bij de prijs inbegrepen), is het mogelijk om bij ons een helm bij te boeken, indien u deze zelf niet heeft of mee kunt nemen. De wens voor een helm moet bij de boeking gelijk aan ons worden doorgegeven.

huurfietsen

Onze fietsen zijn sportieve fietsen met aluminium frames, Shimanoschakelingen, lichte bagagedragers en fleshouders. Alle fietsen zijn nieuw of hoogstens één seizoen gebruikt. Ze worden wekelijks (na iedere tour) gecontroleerd en verzorgd, tevens vindt er tijdens de winter een uitgebreide controle plaats
en elke twee jaar compleet vernieuwd. Voorbeeld
van fietsen die wij gebruiken is bijv., een Univega Terrano 3.0.

kinderfietsen

Bij onze “Actief en Relax combinatie” cruise vanaf Rijeka (RC), vanaf Zadar (ZC) en vanaf Trogir (TC) kunnen we ook kinderfietsen verzorgen. Geeft u a.u.b. bij boeking al aan of u gebruikt wilt maken van een kinderfiets zodat we deze tijdig kunnen reserveren. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar zijn overigens ook onze damesfietsen met een frame hoogte van 44 cm geschikt. Voor onze standaard “fietscruises” kunnen kinderfietsen alleen op aanvraag geboekt worden.

e-bikes

Het is bij de fietscruises vanaf Rijeka en Trogir nu ook mogelijk een E-bike ofwel een elektrische fiets te huren. Op deze wijze kunnen oudere mensen of minder ervaren fietsers blijven deelnemen aan onze actieve cruises, want met deze fietsen zal het een stuk makkelijker zijn bergopwaarts te gaan. De E-bikes zijn van het type Raleigh Dover Impulse 8 HS (2014). E-bikes moeten altijd aangevraagd worden.
De kosten voor een E-bike tijdens de fietscruises is € 120,- per fiets, bij het huren van een e-bike tijdens een charter in combinatie met fietscruise zijn de kosten € 189,- per fiets.

fietstransport

Bij vliegreizen naar Split is het meenemen van uw eigen fiets eveneens mogelijk. De prijs voor dit fietstransport is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, waardoor het op aanvraag is en inclusief de transfer van de luchthaven naar het schip en terug. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor de voorbereidingen (bijv. stuurstang recht zetten, pedalen demonteren, lucht uit de banden laten lopen) en het verpakken (in speciale fietsdozen) van de fiets voor het transport conform de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Het transporteren van een fiets in onze pendelbussen is niet mogelijk.

aansprakelijkheidsverzekering

Deelname aan de fietsreizen is op eigen risico en verantwoordelijkheid. ID Riva Tours is niet aansprakelijk voor fietsongevallen. Wij raden u aan een reisverzekering af te sluiten. Naast fietsongevallen dekt deze verzekering ook verlies, diefstal, ziekte en ongevallen in het algemeen.